ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Iphone 5c – plastig och ful

Aron Andersson · 30 Okt 2013
Uppdaterad 30 Okt 2013
Test: Iphone 5c Den nya plastdesignen faller inte Metros prylexpert i smaken.

Test: Iphone 5c Den nya plastdesignen faller inte Metros prylexpert i smaken. Foto: Lotta Bergseth


Historien om Iphone 5 visade sig vara en omvänd version av den fula ankungen. När mobilen nu utvecklats till 5c, har den fångats i ett fult plasthölje. Den nya designen är bara ett sätt att lura fler att köpa mobilen, tror Metros prylexpert.

klar

Artikellänk är kopierad

Till skillnad från Iphone 5s, som släpptes samtidigt som Iphone 5c, har den sistnämnda inte någon fingeravtrycksläsare. Den sitter annars i hemknappen på mobilen.
Till skillnad från Iphone 5s, som släpptes samtidigt som Iphone 5c, har den sistnämnda inte någon fingeravtrycksläsare. Den sitter annars i hemknappen på mobilen.Foto: Lotta Bergseth
Inte heller högtalarna, längst ner på mobilen, ser likadana ut i plastversionen av Iphone, som dessutom blivit något tjockare.
Inte heller högtalarna, längst ner på mobilen, ser likadana ut i plastversionen av Iphone, som dessutom blivit något tjockare.Foto: Lotta Bergseth
Bättre stöd för 4G och batteritid är bra förbättringar. Men inte tillräckligt för att motivera det höga priset.
Bättre stöd för 4G och batteritid är bra förbättringar. Men inte tillräckligt för att motivera det höga priset.Foto: Lotta Bergseth
Iphone 5c finns att välja i flera olika färger.
Iphone 5c finns att välja i flera olika färger.Foto: Apple

Vad är nytt i Iphone 5c? Ett plastigt, billigt, tjockare, tyngre och rätt så vedervärdigt skal, som finns i lite olika färger. Men egentligen är detta bara Iphone 5, i fulare tappning.

Varför har den blivit fulare då? Det var nog inte meningen. Den nya designen är förmodligen där för att lura fler att köpa både den här mobilen, och överlägsna Iphone 5s. Genom att helt plocka bort gamla Iphone 5 ur sortimentet blir 5s mer unik till det yttre, samtidigt som 5c blir en (liten) uppdatering jämfört med 5:an.

Du låter inte särskilt positiv? Nej, faktum är att jag är ganska besviken. Iphone 5 är i grunden en väldigt bra telefon, och att den här fått bättre 4G-stöd och batteri är också toppen. Men varför måste 5c vara så dyr och ful? Den är bara 500 kronor billigare än vad Iphone 5 var när den släpptes för ett år sedan.

Skulle inte 5c vara ett billigare alternativ? Jo, fast Apples vd Tim Cook har nyligen dementerat att det någonsin var tänkt som en budget-Iphone, som flera analytiker och journalister fantiserat om. Det är i stället en mobil i ”mellanskiktet” menar han. Men då kan jag fortfarande ifrågasätta prislappen på 5 300 kronor.

Du vill inte rekommendera mobilen? Det är omöjligt med den här prislappen. För den som älskar plast är detta fortfarande en bra mobil, men Iphone 5s är ett betydligt bättre köp.

I en mening? En plastig flopp med alldeles för hög prislapp.

LÄS MER: Iphone 5s – så bra är nya Apple-mobilen

LÄS MER: Iphone 5 – fjäderlätt skrytmobil

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro