ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: LG Nexus 5 – prisvärd Googlemobil

Aron Andersson · 18 Dec 2013
Uppdaterad 18 Dec 2013
Metros prylexpert testar LG Nexus 5.

Metros prylexpert testar LG Nexus 5. Foto: Urban Brådhe


LG Nexus 5 är den senaste officiella Googlemobilen med Android i dess renaste form. Telefonen kunde haft bättre kamera, men är väldigt prisvärd, tycker Metros prylexpert.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Urban Brådhe

Vad är LG Nexus 5? Det är den senaste Google-mobilen, för riktiga Android-purister. Här saknas de utsmyckningar som andra tillverkare smetar på operativsystemet.

Är det att föredra? Det känns åtminstone renare, och tack vare Android 4.4, nyare. Även andra toppmodeller kommer att få den här versionen av operativsystemet, som kallas Kitkat, men Nexus 5 är först ut.

Vad är nytt? Ett uppiffat gränssnitt som är väldigt trevligt att se på och navigera. Helskärmsläge för apparna. Någon form av optimering som gör att menyerna känns väldigt snabba. Dessutom tar Google Now, Androids svar på röststyrningstjänsten Siri, betydligt större plats här.

Fungerar det bra att prata med mobilen? Det fungerar så klart inte på svenska, så det får bli engelska. Och frånsett att det inte i alla lägen är så väldigt bekvämt att prata med sin telefon så är det ändå rätt underhållande.

Hur är telefonen i övrigt? Den är välbyggd. Den matta gummikänslan gör att mobilen ligger bra i handen. Skärmen är inte riktigt fem tum, och har verkligen allt som önskas i form av upplösning och färger. Detta enda minuset är kameran, som kanske inte är så snabb, eller ens så bra, som kan förväntas.

I en mening? Prisvärd Googlemobil för Androidentusiaster.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro