ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

test

Stockholm Mary Örnborg · 22 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Pricerunner har testat Playstation 3 Den 23 mars är det äntligen dags för releasen av PlayStation 3. Pricerunner har fått en förhandstitt på ”nästa generations” spelkonsol. Det ska sägas direkt att PS3 är dyr, den kostar i särklass mest om man jämför med de andra konsolerna på marknaden. Men man får en hel del för pengarna. Playstation 3 har en inbyggd Blu-ray spelare, och har du valt sida i formatkriget mellan Blu-ray och HD-DVD så framstår PS3 plötsligt som prisvärd. En enlagrig Blu-ray skiva kan lagra 25GB information och en dubbellagrig 50GB. Den enorma lagringskapaciteten är förstås nyckeln till högre upplösning i filmer och till större och mer komplicerade spel. Som filmmaskin funkar Playstation 3 riktigt bra om du kan nöja dig med att använda handkontrollen istället för fjärrkontroll (kommer som tillbehör) och att inte kunna skala upp vanliga DVD-skivor. Bilden som PS3 levererar i 1080p är fantastisk och ljudet är inte sämre. Hjärtat i PS3 är en sjukärning cell-processor som arbetar i 3,2 GHz, det ger konsolen en väldig prestanda. Nu måste bara spelutvecklarna lära sig att dra nytta av all kraft.

Den version av PS3 som till en början kommer att säljas i Europa har en 60GB hårddisk. Med USB-anslutningarna kan du fylla hårddisken med film, musik och bilder för att skapa ett multimediacenter. Eftersom att konsolen är utrustad med webbläsare så kan du även surfa på nätet med den. Med bara handkontrollen är det inte helt enkelt att navigera på Internet, trots ett t9 system, men det går att koppla till trådlöst tangentbord och mus för den som vill surfa mycket.

Spelkontrollerna skiljer sig en del från tidigare varianter. Dels så har ”trigger-knapparna” förändrats så de kan tryckas in olika långt, vilket är en fördel i tex. bilspel. Kontrollerna är trådlösa men saknar ”skak-funktionen” vilket gör att de är lite ovant lätta. En annan nyhet med kontrollerna är att de har inbyggd gyro, så att du kan styra spel genom att luta kontrollen åt olika håll. Det är en funktion som tar ett tag att vänja sig vid, men fungerar bra när man lutar motorcykeln i spelet Motorstorm. Motorstorm var det spelet som kändes mest som ”nästa generation” av de spelen Pricerunner testade, både ljud och bild imponerade stort.

Plus -Blu-ray -Tyst -HDMI

Minus -HDMI-kabel ingår inte -Oklart med bakåtkompabiliteten -Blu-ray om HD-DVD blir framtidens format

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro