ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Nintendo 2DS – plastig spelkonsol för de yngre

Aron Andersson · 4 Nov 2013
Uppdaterad 6 Nov 2013
Nintendo 2DS

Nintendo 2DS Foto: Natanael Johansson


Nintendo 2DS ska vara en lite billigare spelkonsol, men kostar ändå över tusenlappen. Den plastiga leksaken passar bäst för de lite yngre, tycker Metros prylexpert.

klar

Artikellänk är kopierad

Nintendo 2DS
Nintendo 2DSFoto: Natanael Johansson
Nintendo 2DS
Nintendo 2DSFoto: Natanael Johansson

Vad är Nintendo 2DS? En bärbar spelkonsol, och en enklare version av 3DS. Här fungerar precis samma Nintendo-spel, men skärmen är inte i 3D. Dessutom går det inte att vika ihop den längre. Priset är också lägre så klart.

Hur lågt då? Du får räkna med lite över en tusenlapp, vilket är mindre än hälften av vad 3DS kostade när den först släpptes. Å andra sidan blev det en flopp till en början, vilket säkert bidrar till att den minskat en hel del i pris. I dag kostar de två ungefär lika mycket.

Vad är nytt? De stora nyheterna är egentligen det som skalats bort, frågan är alltså om det inte därför är bättre att satsa på föregångaren. Men trots att Nintendo 2DS inte är vikbar är den faktiskt väldigt smidig. 

Vem ska köpa? Den stora målgruppen är föräldrar på jakt efter presenter till sina barn. Se bara i så fall till att de inte redan har 3DS. Spelentusiasten kanske också vill fylla hyllan bara för att det handlar om Nintendo. Men gemene man klarar sig i dag bra med mobilen i stället. Där är faktiskt spelutbudet betydligt större. 

I en mening? Plastig Nintendo-konsol som passar för de yngre.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro