ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Nvidia Shield – bärbar konsol för Androidspel

Aron Andersson · 25 Sep 2013
Uppdaterad 26 Sep 2013
Test: Nvidia Shield – bärbar konsol för Androidspel Spelkonsolen med operativsystemet Andorid Jelly Bean finns ännu inte till salu i Sverige.

Test: Nvidia Shield – bärbar konsol för Androidspel Spelkonsolen med operativsystemet Andorid Jelly Bean finns ännu inte till salu i Sverige. Foto: Gustav Hugosson


Nu finns en lösning för den som tycker mobilernas pekskärm inte duger för spel. Nvidia Shield låtar dig ratta Android med spakar och knappar.

klar

Artikellänk är kopierad

Nvidia Shield låter som något ur ”The avengers”? Om Tony Stark hade konstruerat den här bärbara spelkonsolen så hade den förmodligen varit några snäpp häftigare. Men det är en ganska spännande idé.

Vad är det för något då? En bärbar spelkonsol som sagt, som kör Android och alla tillhörande mobilspel. Enklast kan det kanske beskrivas som en handkontroll med inbyggd mobil. Liknelsen haltar något eftersom det inte går att ringa på den.

Men mobilspelen har jag ju redan i min … ja … mobil? Men många spel är alldeles för knepiga att styra med pekskärm. Därför är detta en riktigt bra idé, och själva handkontrollen är minst lika bra som de du använder hemma. 

Vad kostar själva maskinen? Den har inte börjat säljas i Sverige ännu, det blir troligtvis först senare i höst. Men amerikanskt pris är 299 dollar, vilket motsvarar ungefär 2 000 kronor.

Är det värt det för spakar och knappar till mobilen? För den som verkligen gillar spel kan det kanske vara det. Det är dyrt för att bättre kunna njuta av spel som ”GTA III”, ”GTA: Vice City” eller ”Riptide GP2”. Men det går även att strömma spel till Nvidia Shield från din PC, för den som fortfarande har en sådan.

I en mening? Avancerad mobilspelskonsol för spelglada.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro