ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Nya Fitbit är en bra träningskompis som haltar på detaljnivå

Fredrik Tideman · 1 Dec 2018
Uppdaterad 1 Dec 2018
Med Fitbits nya armband kan du välja olika program anpassade efter träningsformen.

Med Fitbits nya armband kan du välja olika program anpassade efter träningsformen. Foto: Fitbit


Fitbits avancerade träningsarmband är en bra träningskompis. Men ambitionerna att bli din nya vardagsklocka når inte ända fram.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är enkelt att använda de mest grundläggande funktionerna i Fitbits nya träningsarmband Charge 3: Räkna hur många steg du tar under en dag, ta tid på löprundan och kolla hur mycket pulsen går upp under promenaden till jobbet (eller när bussen är sen). Men har du lagt över 1 500 kronor på ett tränings­armband vill du förmod­ligen utnyttja det mer än så och det finns det möjlighet till här.

I armbandet kan du få en snabb uppdatering på hur många kalorier du har bränt under dagen, hur många minuter du har varit aktiv, hur många trappor du har gått i. Du kan välja olika program för att mäta din träning (löpning, cykling, simning, styrketräning och så vidare). Det finns också ett relax-program där du blir guidad till att sitta stilla och andas djupt.

Vill du få en ännu mer grundläggande hälsokoll så går du in i den tillhörande appen och loggar vad du äter och dricker under dagen, samt har på dig armbandet när du sover för att få en upp­datering om hur din sömn är. I appen finns också olika utmaningar som ska göra träningen lite roligare.

Dessutom kan du lägga cirka 400 kronor på ett premium-konto i appen Fitbit Coach där du kan få videoinstruktioner till olika träningspass. Med priset på träningsarm­bandet kunde det här gott ha ingått i kostnaden.

Det finns mycket funktioner och möjligheter för att mäta din träning och hälsa, och det som vi har testat fungerar bra. Det är dock på detaljnivå som Charge 3 haltar. Displayen ska lysa upp direkt när du vinklar upp armenmen tar ofta för lång tid på sig. Det är en detalj och det handlar om någon sekund, men det är tillräckligt för att man ska tänka på det och irritera sig på det. Menyerna känns dessutom ofta tröga att manövrera i.

Fitbit ger dig möjligheten att välja armband efter tycke och smak, och du kan också välja på olika designer av urtavlan. När man dessutom har inkluderat sitt betalsystem Fitbit Pay (som fungerar med flera svenska banker) känns det verkligen som att man har ambitionerna att Charge 3 ska bli din nya vardagsklocka.

Där är man inte än. Charge 3 är verkligen inte en smartklocka, och även om man kan göra lite egna designval så är den inte tillräckligt snygg och smidig för att du ska vilja bära den i stället för din vanliga klocka hela tiden.

Men om det är ett funktionellt träningsarmband du är ute efter – och priset känns överkomligt –är Fitbit Charge 3 ett vettigt köp.

pil
Fitbit Charge 3

Har: Pulsmätare, klocka, är vattentät, OLED-display, Bluetooth.

Har inte: GPS, Wifi.

Batteritid: Upp till sju dagar.

Vikt: 35 g.

Pris: Ca 1 590 kronor.

Betyg: 3/5

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro