ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Samsung Chromebook – Googles webbdator är här

Aron Andersson · 9 Apr 2013
Uppdaterad 2 Maj 2013
Test: Samsung Chromebook – Googles webbdator är här

Test: Samsung Chromebook – Googles webbdator är här Foto: Urban Brådhe


Nu har Googles webbdator Chromebook kommit till Sverige. För under 3 000 kronor får du en bärbar som duger att surfa på – men inte mycket mer. Så tycker prylexperten.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad är egentligen en Chromebook? Det är en bärbar dator med Googles operativsystem Chrome OS. Den duger till att surfa på webben med, men inte mycket mer.

Vad menar du? Ja, det går helt enkelt inte att installera några program på datorn, du får nöja dig med sådant du kan hitta på nätet, via den inbyggda webbläsaren Chrome.

Men var lägger jag då alla nedladdade.. ahem.. filer?Men kom igen, det är 2013. Vem behöver ladda hem grejer längre? Nu räcker webbläsaren till det mesta. Alltifrån att se på senaste Game of Thrones till att spela Angry Birds.

Men om jag måste jobba då?Då finns Googles eget ”Office-paket” som har det mesta som behövs. Den inbyggda bildbehandlaren är kanske inte världsbäst, men det finns desto bättre alternativ på nätet.

Men behöver jag verkligen en dator till?För den som redan har en bärbar dator finns inte så mycket att hämta här. Och det är nog inte alla som skulle våga förlita sig på bara Chromebook heller. Men med tanke på priset som ligger under 3 000 spänn är det svårt att inte snegla lite på det här alternativet till surfplattan.

I en mening?Smidigt, nätt och begränsat alternativ till surfplattan.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro