ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Samsung Gear Fit träffar fortfarande inte rätt

Aron Andersson · 20 Maj 2014
Uppdaterad 21 Maj 2014
Gear Fit parkopplas med din Samsung-telefon, där det finns en särskild app för att ändra inställningar på den smarta klockan.

Gear Fit parkopplas med din Samsung-telefon, där det finns en särskild app för att ändra inställningar på den smarta klockan. Foto: Urban Brådhe


När Samsung är tillbaka med andra generationens smarta klockor satsar de bland annat på en träningsversion. Men Gear Fit är långtifrån en fulländad lösning.

klar

Artikellänk är kopierad

Träningsarmbandet har en inbyggd pulsmätare, för att den ska fungera som bäst gäller det att snurra på armbandet så att mätaren sitter mot insidan av handleden.
Träningsarmbandet har en inbyggd pulsmätare, för att den ska fungera som bäst gäller det att snurra på armbandet så att mätaren sitter mot insidan av handleden.Foto: Urban Brådhe
Gummiarmbandet finns i flera olika färger som kostar några hundra kronor styck. Det går alltså att byta färg för den som vill matcha humöret.
Gummiarmbandet finns i flera olika färger som kostar några hundra kronor styck. Det går alltså att byta färg för den som vill matcha humöret.Foto: Urban Brådhe
Huvudfunktionen, vid sidan av klockan, är en stegräknare som fungerar helt okej, även om den inte håller exakt jämna steg med exempelvis appen Runkeeper.
Huvudfunktionen, vid sidan av klockan, är en stegräknare som fungerar helt okej, även om den inte håller exakt jämna steg med exempelvis appen Runkeeper.Foto: Urban Brådhe
Gear Fit är klart godkänd, och kanske mer än så för den som har Samsung-mobil. Men det höga priset, och att klockan inte är kompatibel med andra mobiler gör att den inte kan få mer än två glober.
Gear Fit är klart godkänd, och kanske mer än så för den som har Samsung-mobil. Men det höga priset, och att klockan inte är kompatibel med andra mobiler gör att den inte kan få mer än två glober.

Vad är Gear Fit? En blandning av träningsarmband och smart klocka. Alltså två prylkategorier som det pratas om rätt mycket för tillfället.

Vad kan den göra? Utöver att berätta vilken tid det är på dygnet kan Gear Fit mäta hur mycket du rör på dig, hur du sover och hur snabbt ditt hjärta slår. 

Hur bra fungerar den? Det sistnämnda görs med en inbyggd pulsmätare som fungerar bra – ibland. På en svettig arm kan den ha vissa svårigheter. I övrigt verkar stegräknaren vara hygglig. Under ett femkilometerslopp är den bara något mer generös än exempelvis ”Runkeeper” i mobilen och hävdar att du gått i mål ungefär 3–400 meter före löparappen.

Vad är skillnaden mot Fitbit eller Jawbone Up ? Jämfört med andra träningsarmband är det angenämt att äntligen ha en ordentlig skärm att titta på, även om det tär på batteritiden. Dessvärre är resterande funktionalitet inte i nivå med vad konkurrenterna erbjuder. Samsungs hälsoapp är ingen trevlig bekantskap och värst av allt: armbandet fungerar bara med Samsungs mobiler, och bara med vissa modeller.

Så ett köp rekommenderas inte? För 2 000 kronor är en så ofullkomlig lösning alldeles för dyr. I nuläget går det inte ens att installera ytterligare appar på Gear Fit. Samsungs träningslösning är fullt godkänd, men inte mer.

I en mening? Smart, och snyggt, träningsarmband med flera begränsningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro