ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Sennheiser Urbanite XL – bra ljud utan överdriven bas

Aron Andersson · 17 Nov 2014
Uppdaterad 21 Nov 2014

Foto: Sennheiser


klar

Artikellänk är kopierad

Senaste lurarna från Sennheiser utmanar Beats men gör ett mer stilfullt intryck. Både design och bas tonas ner jämfört med Dr Dre:s hiphoplurar.

Innebär XL att de här hörlurarna bara passar stora öron?

Nej. Däremot är det största modellen av Sennheisers Urbanite-lurar, vilken innebär att kåporna helt täcker öronen. Det finns även en modell som bara sitter på örat.

Vad är fördelen med XL?

Det är premiummodellen av de två vilket jag antar betyder att ljudet är bäst i just denna version.

Hur bra låter de?

Bra. Mycket bra till och med. Eftersom hörlurarna är slutna stänger de ute rätt mycket av omgivande ljud, dock inte helt och hållet. Här saknas definitivt den tunga bas som är typisk för exempelvis Beats-lurar. Men det är bara positivt om du frågar mig. Det gör att diskant och mellanregister inte drunknar i ljudbilden. Sennheiser brukar signalera kvalitet och Urbanite XL är inget undantag.

Vad följer med?

Lurarna kan köpas i olika modeller, med sladdar anpassade för antingen Apple-produkter eller Android-produkter. För dryga 2 000 kronor är det lite snålt att ingen extra kabel följer med.

Vem är lurarna till för?

Att Sennheiser jobbar mer med design är ett tydligt försök att konkurrera med Beats. Men utseendet på Urbanite-serien är betydligt mer nedtonat. Vet inte om det är fördomsfullt men kanske riktar sig Urbanite XL till en något äldre publik?

I en mening?

Välljudande hörlur med nedtonad bas och design.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro