ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Sonos Play:1 – trådlös högtalare kunde varit ännu enklare

Aron Andersson · 20 Nov 2013
Uppdaterad 20 Nov 2013
Sonos styrka har hela tiden legat i att allting bara fungerar – men den här gången är det tyvärr inte lika smidigt.  

Sonos styrka har hela tiden legat i att allting bara fungerar – men den här gången är det tyvärr inte lika smidigt.   Foto: Urban Brådhe


Trådlösa högtalarsystemet från Sonos har blivit mindre och billigare. Men samtidigt är flera konkurrenter smidigare att använda i dag, tycker Metros prylexpert.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad är Sonos Play:1? Senaste tillskottet i Sonos-familjen, alltså trådlösa högtalare som låter dig strömma musik från datorn eller mobilen. Den här gången i lite mindre format än tidigare.

Låter smidigt? En gång i tiden var detta smidigaste lösningen för att lyssna på musik i hemmet. Sonos styrka har hela tiden legat i att allting bara fungerar, så fort du packat upp grejerna. Men den här gången är det tyvärr inte lika smidigt.

Problem med Play:1? När jag först kopplade in Play:1 fungerade inte Spotify, men en uppdatering av mjukvaran fixade just det problemet. Men jag ställer mig frågande till om användargränssnittet i Sonos är den bästa lösningen i dag.

Vad finns det för alternativ? För den som mest lyssnar på Spotify är Spotify Connect mycket smidigare, och jag hoppas verkligen att Sonos får stöd för den tekniken. För den som använder Apple är Airplay betydligt enklare att använda. Kanske har Sonos blivit lite omsprungna helt enkelt.

Sonos är inget att satsa på? Jo, för den som redan använder Sonos är det fortfarande fantastiskt enkelt att bygga ut systemet med nya högtalare. Ljudet är dessutom lika bra som vanligt. Och största plusset här är det lite lägre priset.

I en mening? Sonos snyggaste högtalare hittills kunde ha varit smidigare.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro