ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Sony Smartband SWR10 – lite för många brister

Aron Andersson · 20 Maj 2014
Uppdaterad 20 Maj 2014
Test: Sony Smartband SWR10 Sony Smartband kan även mäta din sömn och då användas som alarmklocka genom att det vibrerar när det är dags att stiga upp.

Test: Sony Smartband SWR10 Sony Smartband kan även mäta din sömn och då användas som alarmklocka genom att det vibrerar när det är dags att stiga upp. Foto: Urban Brådhe


Ännu ett träningsarmband är här. Nu är det Sonys tur att ge sig in i spelet. Men även om det har potential så har Smartband för många brister för att riktigt utmana konkurrenterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Den tillhörande appen ”Lifelog” samlar både data från armbandet men även från telefonen. Därför loggar den även information om hur mycket bilder du tar och när du pratar i telefon.
Den tillhörande appen ”Lifelog” samlar både data från armbandet men även från telefonen. Därför loggar den även information om hur mycket bilder du tar och när du pratar i telefon.Foto: Urban Brådhe
Inuti armbandet sitter en liten plastbit som är själva hjärnan i Smartband.
Inuti armbandet sitter en liten plastbit som är själva hjärnan i Smartband.Foto: Urban Brådhe
Den kan tas ut ur Smartband och i framtiden sättas in även i andra produkter än just armband.
Den kan tas ut ur Smartband och i framtiden sättas in även i andra produkter än just armband.Foto: Urban Brådhe
Smartband finns att köpa i flera olika färger.
Smartband finns att köpa i flera olika färger.Foto: Urban Brådhe

Hur smart är Sonys Smartband? Hjärnan i det här träningsarmbandet är i själva verket en liten vit plastbit som går att plocka ut, vilket är nödvändigt när den behöver laddas. I den finns sensorer som mäter hur du rör dig och hur du sover. Men särskilt smarta är de kanske inte.

Jaså, varför inte? De verkar till exempel inte ha någon förståelse för begreppet ”att cykla”, vilket är tämligen vanligt förekommande bland personer som rör på sig. Denna bristande kunskap kan delvis tillskrivas den tillhörande appen ”Lifelog” som samlar all data från armbandet. Här finns ingen cykelaktivitet att finna bland alternativen, ej heller någon annan träningsform än löpning och promenader.

Det låter lite fattigt? Kanske lite, å andra sidan samlar appen även information om hur mycket du pratar i telefon, hur många bilder du tar, hur mycket musik du lyssnar på, hur mycket tv-spel du spelar, med mera. Det är ett trevligt upplägg, bortsett från ovan nämnda brister. Dessutom är det inte så mycket armbandets förtjänst som appens.

Hur står den sig mot konkurrenterna? Smartband är ett av de mer prisvärda alternativen, och kostar under 800 kronor. Det är dessutom det mest bekväma jag testat hittills. Möjligtvis är det ett alternativ för den som gillar Sony och ser potentialen i ”Lifelog”-appen, men i nuläget har det för många brister för att riktigt utmana Fitbit Flex.

I en mening? Halvsmart träningsarmband med lite för många brister.

► Läs mer: Metro testar Samsung Gear Fit

► Läs mer: Metro testar Fitbit Flex

► Läs mer: Metro testar Jawbone Up

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro