ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Sony Xperia Z Ultra – vattentät jättemobil

Aron Andersson · 19 Sep 2013
Uppdaterad 19 Sep 2013
Test: Sony Xperia Z Ultra – vattentät jättemobil Att det går att anteckna och rita på skärmen med vassa metallföremål gör kanske inte Sonys nya modell Xperia Z Ultra till en storsäljare. Men funktionen är åtminstone fiffig, medger Metros reporter.

Test: Sony Xperia Z Ultra – vattentät jättemobil Att det går att anteckna och rita på skärmen med vassa metallföremål gör kanske inte Sonys nya modell Xperia Z Ultra till en storsäljare. Men funktionen är åtminstone fiffig, medger Metros reporter. Foto: Natanael Johansson


Sony tänker stort med nya Xperia Z Ultra. Förutom storleken höjer Metros prylexpert även på ögonbrynen åt anteckningsfunktionen – det går att använda både pennor och skruvmejslar för att skriva på skärmen.

klar

Artikellänk är kopierad

Sony Xperia Z Ultra är en väldigt stor mobil, men också väldigt tunn.
Sony Xperia Z Ultra är en väldigt stor mobil, men också väldigt tunn.Foto: Natanael Johansson
Dessutom är den vattentät, precis som Sony Xperia Z och Sony Xperia Tablet Z.
Dessutom är den vattentät, precis som Sony Xperia Z och Sony Xperia Tablet Z.Foto: Natanael Johansson3

Vilken jättemobil, är den till för alla med jätteöron eller? Snarare jättehänder, kanske. Tillverkarnas storlekshets börjar verkligen bli lätt komisk vid det här laget. Min största chock fick jag när jag upptäckte att Z Ultra faktiskt fick plats i min jeansficka. Men desto smidigare är den nog i handväskan.

Varför är mobilen så stor egentligen? De här telefonerna har märkligt nog hittat sin målgrupp, även om de säkerligen inte är till för alla. Största fördelen är så klart den stora skärmen, men Sony har även lyckats hålla ner storleken genom att göra mobilen väldigt tunn.

Hur är den att använda? Den är snabb, tack vare en kraftfull processor på insidan. Den påminner i stort om den mindre Xperia Z och den större Xperia Tablet Z. Det är samma design, samma gränssnitt och samma vattentäthet. 

Så det finns inga nyheter direkt? Det skulle vara mobilens antecknings- och skissläge. I dessa går det nämligen att använda ett metallföremål (en penna, en kniv, en skruvmejsel) för att skriva eller rita på skärmen. Det är lite finurligt och ganska smidigt för den med klumpiga fingrar.

I en mening? Vattentät jättemobil för den med stora fickor.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro