ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Sony Xperia Z1 Compact

Aron Andersson · 29 Jan 2014
Uppdaterad 29 Jan 2014
Kompaktversionen av Z1 är precis som sin föregångare vattentät. Faktum är Sony lyckats klämma in mycket av prestandan som ryms i den större modellen.

Kompaktversionen av Z1 är precis som sin föregångare vattentät. Faktum är Sony lyckats klämma in mycket av prestandan som ryms i den större modellen. Foto: Gustav Hugosson


Minimodellen av Sonys flaggskeppsmobil skiljer sig från mängden. Här ryms mycket prestanda på liten yta. Men Metros prylexpert frågar sig om den blivit för liten.

klar

Artikellänk är kopierad

Hur kompakt är den här Sony-mobilen egentligen?

– Jämfört med sin föregångare Z1 är den betydligt mer kompakt och mindre i formatet. Den är däremot långt ifrån tunnast på marknaden. Men med tanke på hur mycket som rymmer sig på insidan är det kanske inte så konstigt.

Är det ett litet kraftpaket alltså?

– Ja, till skillnad från konkurrenterna som gärna snålar lite när de släpper miniversioner av sina toppmodeller (se Galaxy S4 mini eller HTC One mini) har Sony valt att behålla merparten av specifikationerna från Z1. Det är samma processor, samma minne, samma kamera. 

Men är det inte något som är sämre?

– Skärmen är så klart mindre vilket också innebär att upplösningen är lägre i det här fallet, bara 1280 x 720 pixlar. Kvaliteten har jag inte så mycket att anmärka på, däremot är jag något besviken på storleken, även i förhållande till själva mobilen. Skärmen hade gärna fått fylla ut hela framsidan.

Är kompakt att föredra framför stor?

– Det är i slutändan en smakfråga, vad som känns bäst i hand, ficka eller handväska. Jag föredrar något mindre modeller än de som verkar dominera just nu. Och att Compact är så kompetent gör den strået vassare än de stora konkurrenterna.

I en mening?

– Högpresterande smartmobil i mindre format.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro