ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Vilken biltyp är du?

Daniel Cederlund · 11 Feb 2016
Uppdaterad 11 Feb 2016

Foto: All Over Press


Vilken bil är du egentligen? Vi sätter ett fuktat finger i luften och känner av vilken gruppering vinden blåser dig mot. Här är fördomsprofilen som bekräftar i vilken ände du ska börja när det är dags att skaffa bil.

klar

Artikellänk är kopierad

Småbarnsfamiljen: När du går in i bilhallen är det med skygglapparna på för att inte frestas av fälgar och surroundljud – du behöver utrymme. Med Malte och Emilia i trotsåldern, Logan som knackar på dörren till tonåren och nästa knodd halvvägs från var nu storken utgår från räcker inte femsitsaren. Du behöver något som nosar på buss-status och har skärmar i nackstöden.

Exempelbilar:

Budget: Dacia Lodgy

Mellis: Peugeot 5008

Lyx: Toyota Prius+

50-årskrisaren: Utflugna barn och mångårig klättring på lönetrappan gör plånboken tyngre än någonsin. Det i kombination med en alldeles för ung sinnesstämning i en på tok för gammal kropp kan bara sluta med en sak – sportbil. När cabrioleten fälls ner fladdrar tunt hår allra bäst och sportstolar sätter sig som en smäck runt några trivselkilon för mycket. I din ålder är budget lika med lyx och sen kan det bara bli vräkigare.

Exempelbilar:

Lyx: Audi R8 Coupé

Ultralyx: Porsche 918 Spyder

Stjärnexplosionslyx: Bugatti Veyron Super Sport

Förstabilsköparen: Äntligen körkort! Troligtvis ligger du i åldersspannet 18–25 och håller fingrarna i kors bakom ryggen när du säger att det är insidan som räknas. Du vill ha en fin, cool eller charmig bil, och då du inte har nått din ekonomiska pik får den gärna inte kosta för mycket. Och kom ihåg, max en doftgran!

Exempelbilar:

Budget: Peugeot 108

Mellis: Mazda 2

Lyx: Nissan Qashqai

Långpendlaren: Dags för en ny försäljningsräd i Västernorrland i veckan? Med 3 000 bildagar om året förtjänar du bästa möjliga komfort och en bil som inte låter som en grusfylld torktumlare så fort hastighetsmätaren slår över 100-strecket. Du är en av få kvarvarande mugghållarentusiaster som alltid förgyller parmiddagarna med storyn om att du minsann bäljat i dig bensinstationskaffe på landets samtliga Europavägar.

Exempelbilar:

Budget: Skoda Fabia Combi

Mellis: Audi A3 Sportback

Lyx: Volvo XC90

Miljökämpen: För dig är bilen ett nödvändigt ont. För att stilla ditt dåliga samvete säger du blankt nej till bränsletörstiga fossilmonster och blickar mot alternativa drivmedel. I sann ”det skulle vara härligt om vi inte förstörde jorden för kommande generationer”-anda vill du ha solceller, vindsnurror, avfallstank och spolarvätska brygd på bullpapper och varmvatten. Tills allt det existerar finns några riktiga goda alternativ redan i dag. Följande bilar drivs alla av el.

Exempelbilar:

Budget: Renault Zoe

Mellis: BMW i3

Lyx: Tesla Model S

Cityslickern: Från punkt A till punkt B, och alla punkter ligger innanför tullarna. Vad du behöver är med andra ord en lättparkerad bil som kan vända på en femöring, när du susar fram mellan möten, fikor, kemtvättar, saluhallar och barockkonserter. Här har du bilarna som mår bäst av att aldrig lämna stadskärnan.

Exempelbilar:

Budget: Smart Fortwo

Mellis: Audi A1 Sportback

Lyx: Paceman John Cooper Works

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Cederlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro