ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Wii Fit U – kom i form med tv-spel

Aron Andersson · 4 Feb 2014
Uppdaterad 4 Feb 2014
Test: Wii Fit U – kom i form med tv-spel Squashövningen i Wii Fit U är kul, men väldigt stillastående jämfört med den riktiga sporten.

Test: Wii Fit U – kom i form med tv-spel Squashövningen i Wii Fit U är kul, men väldigt stillastående jämfört med den riktiga sporten. Foto: Gustav Hugosson


Nu kan du komma i form från tv-soffan. Mycket är sig likt när Nintendos träningsspel gör comeback. Det är lika roligt som förut, men kanske inte så effektivt, tycker Metros prylexpert.

klar

Artikellänk är kopierad

Test: Wii Fit U – kom i form med tv-spel 
  En nyhet är Fit Meter, en stegräknare som följer med på promenaden.
Test: Wii Fit U – kom i form med tv-spel En nyhet är Fit Meter, en stegräknare som följer med på promenaden.Foto: Gustav Hugosson
Test: Wii Fit U – kom i form med tv-spel 
  Fit Meter synkroniseras sedan med spelet och du får veta precis hur många kalorier du förbränt när du inte suttit framför tv:n.
Test: Wii Fit U – kom i form med tv-spel Fit Meter synkroniseras sedan med spelet och du får veta precis hur många kalorier du förbränt när du inte suttit framför tv:n.Foto: Gustav Hugosson
Test: Wii Fit U – kom i form med tv-spel
Test: Wii Fit U – kom i form med tv-spelFoto: Gustav Hugosson

Vad är Wii Fit U?

Väldigt likt Wii Fit. Ett träningsspel som ska hjälpa dataspelsentusiaster komma i form framför tv:n. Det är samma princip som tidigare och i mångt och mycket samma övningar. Här finns så klart en del nyheter, ett dansläge och en personlig tränare för att nämna två. Nytt för den här gången är också stegräknaren Fit Meter.

En stegräknare framför tv:n?

Tanken med Fit Meter är att den ska följa med dig när du för en gångs skull törs lämna hemmet. När du återvänder kan du sedan synkronisera den med spelet och se hur mycket kalorier du lyckats förbränna under dagen. Det är som en lite smartare stegräknare, men till utseendet rätt lik en tamagotchi.

Åh, tamagotchi!

Visst hade väl det varit ett kärt återseende? Överlag är det något som känns väldigt japanskt i att träna med Wii Fit U. Träningen sker ju så yteffektivt, på de få kvadratdecimeter som utgör den vita balansbrädan. Ändå är variationen på övningarna mycket tillfredsställande.

Går det att komma i form?

Här finns åtminstone alla förutsättningar. När du först sätter igång får du en sammanfattning av ditt hälsoläge och en Wii Fit-ålder (som kan vara rätt deprimerande att få höra). Men du får också en tydlig målbild och kan göra alltifrån att hoppa trampolin till att rocka rockring för att nå den. Men att bli av med sina extrakilon tar tid. Frågan är om inte traditionell träning är att föredra för den som har bråttom.

I en mening?

Underhållande, om än inte särskilt effektiv, hemmaträning.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro