ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Apple watch med eget simkort – så bra är det

Henrik Ek · 17 Maj 2018
Uppdaterad 17 Maj 2018
Metros Henrik Ek har testat nya Apple watch series 3.

Metros Henrik Ek har testat nya Apple watch series 3.


Apple watch är fri från Iphonens bojor. Men att kunna använda sin klocka som telefon gör en sak tydlig – hur sällan jag behöver en klocka som telefon.

klar

Artikellänk är kopierad

Apple watch är marknadens bästa smartklocka i och med friheten som ett inbyggt simkort innebär.

Det är precis så enkelt som det låter; Du kan ta emot samtal och all annan datakommunikation så länge du har mobiltäckning (än så länge bara med operatören Tre).

Men det här med att lämna telefonen är mest fint i teorin. För även om Apple watch är den bästa smartklockan så är den begränsad i sin kapacitet.

Hur mycket jag än försöker är jag sällan ifrån min telefon (det vill säga, utom bluetooth-avstånd) så länge att jag behöver ta emot samtal i den.

Och de gånger jag läser sms eller mejl väntar jag hellre tills jag är tillbaka och kan svara på telefonen än att försöka diktera för Siri det jag vill ha sagt.

Det finns förstås några uppenbara användningsområden där uspen märks. Löprundan den mest givna. I simhallen en annan.

Låt oss säga friluftsaktiviteter över lag. Så är du löparen som lessnat på att spänna telefonen runt armen är du definitivt målgruppen.

Men vi ska inte se på nya Apple watch som att någon uppfunnit hjulet på nytt. Snarare att tekniken hunnit ikapp människors förväntningar. För det känns ju självklart att en smartklocka ska kunna leva sitt eget liv. Det är ingen funktion som göra enorm skillnad i tillvaron, men det är långt ifrån orimligt att det är standard.

LÄS MER
Exklusiv intervju: Apples vd om svensk innovation, AR och "fake news"

Lite som när Apple släppte sin senaste Apple tv – den levererade bild i 4K och HDR. Det är en typ av uppdatering som du bara räknar ned till eftersom alla vet att teknologin finns.

Så simkort i en smartklocka, allt annat är gammalt från och med nu.

pil
Bra att veta om Apple watch med mobildata

 • Du måste fortfarande ha en Iphone och ett abonnemang från Tre (än så länge ensam operatör att stödja det inbyggda simkort som sitter i Apple watch). Simkortet i klockan fungerar som en kopia av det du har i telefonen.

• Priset för abonnemanget hos Tre är 99 kronor i månaden, men är kostnadsfritt i sex månader och har heller ingen bindningstid.

• Utan abonnemang fungerar klockan precis som tidigare modell. Det vill säga över wifi-nät eller din telefons mobildata så länge den är parkopplad med Bluetooth och inom räckhåll.

• Pris: Från 4495 kronor (apple.se)

klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Ek
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro