ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Fyra gaminglaptops som ger valuta för pengarna

Metro/Ljud&Bild · 5 Okt 2018
Uppdaterad 9 Okt 2018
Vi har testat speldatorerna med ett antal nya titlar.

Vi har testat speldatorerna med ett antal nya titlar. Foto: IBL/Alamy


Det behöver inte kosta en för­mögenhet att vara med i spelet. Här är fyra perfekta gaminglaptops som är – nästan – lika bra som lyxmodellerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Asus ROG STRIX GL504GM-ES244T

Plus: Skarp och blixtsnabb skärm. Inbyggd RGB-ljusshow.Minus: Core i5-processorn är svagast i testet.Kommentar: En läcker 144 Hz-skärm gör det till ett nöje att spela snabba men inte så krävande 3D-spel som Counter Strike GO. Å andra sidan haltar den lite efter konkurrenterna när det gäller rå beräkningskraft. Extra grafik-RAM räddar 3D-prestandan.Pris: 16 500 krBetyg: 4/5

Läs mer på Ljud och bild.

MSi GE62VR-7RF 651NE Camo Edition

Plus: Gedigen byggkvalitet – och en optisk enhet!Minus: Långsam processor. Störst i testet rent fysiskt – utan att man får mer.Kommentar: Steelseries-tangentbordet och Dyn-audioljudet är plus i kanten. Men generationerna växlar fort i gamingsammanhang, den långsamma processorn och ett skal som kunde ha varit mindre ger minus.Pris: 16 000 krBetyg: 3/5Läs mer på Ljud och Bild.

HP Pavilion Gaming Laptop 15-CX0815NO

Plus: Stark CPU. För dig som inte vill ha en PC som skriker ”gaming”.Minus: Ingen Mini DisplayPort. Slö topuchpad.Kommentar: Tack vare en sprillans ny processor och ett bra GeForceGTX 1060-grafikkort får man prestanda som för inte så länge sedan kostat det dubbla. Kronan på verket är 144 Hz-skärmen. Byggkvaliteten är inte testets bästa.Pris: 16 000 krBetyg: 4/5

Läs mer på Ljud och bild.

Lenovo Legion Y530-15ICH

Plus: Splitterny och blixtsnabb 8:e-generationsprocessor. Bra grafikkort.Minus: Aningen plastigt skal. Högljudd fläkt. Skärmen är bara 60 Hz.Kommentar: Du får vare sig ljusshow eller tuff design, men solid hårdvara överallt. Och det till ett pris som ligger bra till för en dator på den här nivån. Kort sagt: den har inga svagheter.Pris: 15 600 krBetyg: 5/5

Läs mer på Ljud och bild.

John Alex Hvidlykke/Ljud & Bild

pil
Så testade vi datorerna

Speldatorer ska naturligtvis testas med tunga 3D-spel, så vi har utmanat testdeltagarna med ett antal nya och representativa titlar. Även om vi inte befinner oss i superklassen kunde alla spel faktiskt spelas med utmärkta resultat. Speciellt eftersom upplösningen på en full HD-skärm inte ställer de högsta kraven.

Dessutom har vi gjort olika mätningar med våra vanliga testprogram, GeekBench, CineBench, 3DMark och PC Mark. SSD-diskarnas hastighet testades med hjälp av verktyget HD tach. Förutom grafiken tittade vi närmare på ergonomi, vikt, ljud och skärmkvalitet.

pil
Grafikkort från näst översta hyllan

Grafikkortet är den viktigaste komponenten i en speldator. Och den dyraste. Därför är den lite nedbantad i det här startfältet. I stället för Nvidia GeForce GTX 1080, som man hittar i monstermodellerna, har samtliga testdeltagare ett GTX 1060.

Som tumregel innebär det ungefär halverad grafik­prestanda jämfört med GTX 1080. Men det räcker fort­farande långt så länge du inte måste köra de nyaste spelen i 4K-upplösning.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro/Ljud&Bild
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro