ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: HTC One M9 – bättre ljud än i någon annan mobiltelefon

Aron Andersson · 25 Mar 2015
Uppdaterad 25 Mar 2015
Stereohögtalarna i HTC One M9 har fått ett nytt surroundläge.

Stereohögtalarna i HTC One M9 har fått ett nytt surroundläge. Foto: Gustav Gräll


När HTC One gör comeback är mycket sig likt. Åtminstone på utsidan. Men trots att mobilen påminner om sina föregångare så imponerar den, enligt Metros prylexpert.

klar

Artikellänk är kopierad

HTC One igen?

Vid första anblick ser det ut som att HTC hamnat i en kreativ svacka. HTC One M9 har inte bara samma namn som tidigare modeller, utan ser också likadan ut. Men det beror nog inte på avsaknad av uppfinningsrikedom, utan att mobilen fått så positiva omdömen tidigare.

Är det samma mobil?

Nej, det har skett en del förbättringar, vilket är lätt att upptäcka för den som granskar telefonen lite närmare. Till det yttre är det små förändringar i metallskalets design, som gör den ännu något snyggare och mer greppvänlig. På baksidan sitter nu bara en kamera, i stället för föregångarens, visserligen underhållande, men kanske något onödiga, dubbelkamera.

Hur är den på insidan?

Sense 7, som är HTC:s skal ovanpå Android 5, är lagom avskalat och enkelt. Det går att välja olika teman på utseendet som anpassas, med ikoner i olika färger, beroende på vilken bakgrundsbild du väljer. En fiffig funktion är att mobilen känner av var du befinner dig: på jobbet, hemma, eller på språng, och väljer ut lämpliga appar på hemskärmen baserat på det. På jobbet ser du kanske kalenderappen först medan Netflix ligger i topp när du är hemma.

Hur är kameran?

HTC har övergett sina ”ultrapixlar” för en mer traditionell kamera, på 20 megapixel. Den är inte avsevärt mycket bättre än den tidigare ultrapixelkameran i föregångaren. Men den är inte heller dålig. Det är kanske inte marknadens bästa mobilkamera, men det går att filma i 4K, och alla de olika inställningar och kamerafunktioner som HTC packar med gör den fortfarande rolig att använda. 

Vad utmärker HTC One M9?

Förutom den slående designen så har HTC One troligtvis bättre ljud än någon annan mobiltelefon. I M9 har stereohögtalarna förärats med ett surroundläge, vilket även fungerar i hörlurar. En sådan gimmick är kanske inte så mycket för finsmakare, men Dolbysamarbetet är faktiskt ganska lyckosamt.

I en mening?

Marknadens snyggaste mobil med imponerande ljud.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro