ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Oneplus 5T och Huawei Mate 10 Pro utmanar Iphone X i vinter

Henrik Ek · 22 Dec 2017
Uppdaterad 22 Dec 2017
Oneplus 5T och Huawei Mate 10 Pro

Oneplus 5T och Huawei Mate 10 Pro


Du kanske har hört; Telefoner ska inte ha någon fysisk hemknapp längre. Men eftersom den amerikanska branschledaren på området kostar femsiffrigt i Sverige har vi letat upp två kinesiska telefoner också anammat den knappfria fronten. Låt oss presentera de billigare alternativen till Iphone X.

klar

Artikellänk är kopierad

Huawei Mate10 Pro

Display

Betyg: 3/5

Det är en stor och grandios display, men vad Huaweis HDR-funktion gör för skillnad är lite oklart. Vi testar en rad olika appar och lyckas aldrig får den här displayen att slå Oneplus 5T. I Netflix får vi möjligen bättre kontrast, men färgerna är inte lika starka, trots att vi ställt in skärmen på ”vivid”-läge, som ska ge just klarare färger.

Prestanda

Betyg: 4/5

Den egentillverkade processorn Kirin 970 lär sluka mindre energi än tidigare versioner. Dessutom ska den hjälpa telefonens inbyggda artificiella intelligens att effektivt lära sig användarens beteende. Något som förstås är svårt att kontrollera, men lovar gott. I övrigt, ganska basic.

Kameror

Betyg: 4/5

Kombinationen av en monokrom och en färgkamera har fungerat bra för Huawei och fortsätter att göra här också. Men vi ser ingen stor förbättring från tidigare kameror, som den i Honor9. De många fria valen vid fotografering är det bästa med kamerorna. Och bra färgbalans.

Summering

Betyg: 3/5

Vi trodde Huawei hade ha kommit längre. De dök upp som en utmanare som överraskade men är nu en stabil mellanklassprodukt. Telefonen är snygg och stilren, men tweakningen av Android är inte en favorit. Intressant satsning på AI och telefonens inlärning om användaren. Vi får återkomma i den frågan.

Display: 6 tum amoled, 1080×2160 pixlar med HDR10

Minne:6 GB

Lagring: 128 gb

Kamera fram: 8 megapixel

Kamera bak: Två linser 20 megapixel (monokrom)+12 megapixel (färg).

Pris: 7990 kr

Oneplus 5T

Display 

Betyg: 4/5

Vitt är verkligen kritvitt och färgerna verklighetstrogna. Och det utan att vara något annat än en amoledpanel utan krusiduller. 5T har en sensor kan känna av ljuset i omgivningen och anpassa ljuset därefter, men den gav ingen stor effekt vårt test. Displayen kommer inte upp i Iphone X kvalitet eller skärpa, men det var förmodligen heller aldrig ambitionen i denna budgetlur.

Prestanda

Betyg: 4/5

Oneplus har packat in bra med presandahöjande hårdvara i 5T. Gott om både minne och helt okej lagring. Processorn, Snapdragon 835, är samma systemkrets som i LG:s V30, Google Pixel 2 och Sonys Xperia XZ Premium. Inte kung i klassen i snabbhet, men jämna steg med massan.

Kameror

Betyg: 4/5

Den ena gluggen av de två är en 20-megapixelkamera som Oneplus beskriver som ljuskänsligare. Där används fyra pixlar som en vid låg belysning. Oneplus är mycket imponerande i elak inomhusbelysning med hård kontrast. Den får med mycket bildinfo där andra mobiler fräter ut de ljusaste fälten.

Summering

Betyg: 4/5

Oneplus är en relativt plastig och inte särskilt snygg telefon, men för priset levererar den imponerande bra innehåll. Även den egna versionen av Android är behagligare än konkurrentens här intill. Bra batteritid och snabb laddning är två andra uppskattade funktioner.

Display: 6 tum amoled, 1080×2160 pixlar

Minne: 6/8 gb

Lagring: 64/128 gb

Kamera fram: 16 megapixel

Kamera bak: Två linser 20 megapixel (ljuskänsligare)+16 megapixel

Pris: 4999/5599 kr

klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Ek
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro