ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Samsungs Galaxy S9 kan se i mörker – och en hel del annat

Henrik Ek · 4 Apr 2018
Uppdaterad 4 Apr 2018

Foto: Samsung


Det är den där tiden på året då vi får frossa i nya mobiltelefoner. Metro har testat uppföljaren till en av förra årets bästa produkter, alla kategorier. Och nya Samsung Galaxy S9 gör ingen besviken – detta är varför.

klar

Artikellänk är kopierad

Galaxy S9

Betyg: 4/5

Vid blotta åsynen av Galaxy S9 infinner sig en känsla av deja vu. Och det är förstås svårt för en tillverkare att följa upp något så fenomenalt som Galaxy S8 var med ännu en bedrift. S9 är absolut ett steg vidare, men skillnaderna är små. Med andra ord, Samsung har ännu en gång gjort en högklassig telefon.

Display

Betyg: 4/5

5,8 tum Amoled, 1440×2960 pixlar

Som sig bör för en ny linje flaggskepp har displayen fått sig ett lyft. Inte i antal pixlar men väl i kvalitet på pixlarna. Det gnistrar härligt och starkt. Efter några jämförelser med andra topptelefoner just nu är svårt att se vilken som skulle är bättre i storleksklassen vad gäller skärpa och detaljer. Men kör vi igång video, i det här fallet Netflix, finns faktiskt mer att önska i kontrast. Vill du ha max upplösning på din S9 – och det vill du naturligtvis – krävs också en manuell manöver. Normalläget här är nämligen ”bara” 1080p. 

Kamera

Betyg: 5/5

12 megapixel. Bländare: 2,4 och 1,5.

Kampen om den riktigt bra mobilkameran rullar vidare. I klassen finns Iphone X som har två gluggar, vilket S9 inte har. Däremot växlar S9 mellan två olika bländare. Fördelen med det syns i dåligt ljus (vilket förstås är problemet nio gånger av tio). Det gör S9 bäst av alla och det är den riktiga uspen med den här luren (om du inte har väldigt speciella önskemål för prestanda). Dessutom är S9 bra på slow motion, för den som tycker det är kul.

LÄS MER
Test: Oneplus 5T och Huawei Mate 10 Pro utmanar Iphone X i vinter

Prestanda

Betyg: 5/5

Chip: Egna Exynos M3, fyra kärnor på 2,8 GHz samt fyra Cortex A55 på 1,7 GHz

Samsung gör sig starka med en drös tillägg. Förutom ett starkt eget chip, som är så snabbt som man kan förvänta sig, rymmer S9 också den för stunden snabbaste usb c-standarden, snabbaste 4G/LTE-standarden och rum för två simkort. Kanske inget som gemene användare tänker på till vardags, men skulle det stå och väga mellan två telefoner är det sådant som kan vara hela skillnaden (och att inte plats för två simkort är vanligare i dag, det är en gåta).

Design

Betyg: 4/5

Det är alltid lite trist när uppföljare ser ut som sin föregångare. Den här gången lite större dessutom (för den riktigt skarpsynte). Men så var också S8 ett litet designunderverk när den dök upp. Den perfekta storleken på sätt och vis. Inte undra på att fler har följt efter till det där läget kring strax under 6 tum med så lite ram och fysiska knappar som möjligt. Undertecknad tycker också sedan tidigare att Samsungs version av Android är den klart mest iögonfallande.

LÄS MER
Exklusiv intervju: Apples vd om svensk innovation, AR och "fake news"
klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Ek
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro