ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Trassla inte till det – trådlöst ljud kring tusenlappen

Jonas Ekelund · 6 Okt 2017
Uppdaterad 6 Okt 2017
Det är Urbanista Seattle, med ett ovanligt sobert utseende, som kammar hem full pott.

Det är Urbanista Seattle, med ett ovanligt sobert utseende, som kammar hem full pott. Foto: Pressbild


Visst går det att hitta praktiska trådlösa hörlurar till rimligt pris men som ändå låter bra. Här är sex stycken för dryga tusenlappen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jabra move wirelessBetyg: 4Plus: Tålig konstruktion. Medryckande och engagerande ljud. Bra basåtergivning.Minus: Måttlig batteritid. Kan kännas obekväma vid lång lyssning.Kommentar: Är man ute efter ett par nätta och diskreta hörlurar är Jabra Move Wireless inget dumt val. De kan visserligen inte vikas ihop men de är så välbyggda att de bör klara att knölas ned i väskan. Hanteringen är logisk och de är inte överlastade med onödiga funktioner. De gör ett utmärkt jobb med att få topplistemusiken att låta medryckande, men är mindre lämpade för finstämda stycken. De kan dessutom kännas lite obekväma i längden och batteritiden är måttlig.Pris: 1000 kronor

Monster clarity HD on-earBetyg: 4Plus: Kompakta mått och hopfällbara. Häftig basåtergivning. Utmärkt batteritid.Minus: Vi saknar lite upplösning och detaljer i överton- registret.Kommentar: Vill du ha en liten hörlur med stor bas så kan det inte bli fel med Monster Clarity HD. De är bekväma på öronen, kan fällas ihop och har enkel hantering med en touchpanel. Basen är fyllig, djup och tuff, och följs upp ganska så bra i mellanregistret. Sångröster och akustiska instrument är inte lika tydliga som i vissa andra modeller och vi saknar lite övertoner. Men det låter aldrig hårt eller plågsamt och det blir aldrig en tråkig stund.Pris: 1500 kronor

Philips SHB9250Betyg: 4Plus: NFC för enkel parkoppling. Diskret design. Kan fällas platta för transport.Minus: Problematiska touchkontroller. Tröttande ljud vid längre lyssning.Kommentar: Det första intrycket av Philips SHB9250 är bra. Lurarna är ganska små och kan fällas så att de blir helt platta vilket gör dem praktiska att ha med sig. Designen är neutral och stilfull. De är också lätta att komma igång med tack vare stöd för NFC-parning med mobilen. Däremot fungerar inte touchkontrollerna tillräckligt tillförlitligt. Lurarna sitter dessutom väl hårt på huvudet och den dånande basen är tröttsam att lyssna på i längden.Pris: 1100 kronor

Denna artikel är ett samarbete med magasinet Ljud & Bild. Läs hela testet på ljudochbild.se.

pil
Trådlös ordlista

aptX – En algoritm för att överföra ljudet med lägre bithastighet men utan att komprimera musiken lika mycket. Bör ge en bättre ljudkvalitet även om graden av förbättring är omdiskuterad.

AAC – En komprimeringsalgoritm som ger bättre ljudkvalitet än MP3 vid samma datamängd. Finns både till Android- och till Apple-enheter.

Bluetooth – En standard för att bland annat överföra ljud trådlöst. Notera att en högre version inte nödvändigtvis innebär bättre ljud utan kan bara ha med funktioner att göra.

NFC – Near Field Communication, när- fältskommunikation. En metod för att överföra data vid korta avstånd. Används i detta sammanhang för att koppla ihop mobilen och hörluren med Bluetooth utan att man behöver göra några manuella inställningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ekelund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro