ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Test: Withings Body Cardio – smart våg som håller koll på ditt hjärta

Aron Andersson · 4 Nov 2016
Uppdaterad 6 Nov 2016

Foto: Fredrik Tideman / Montage


Behöver du komma i form? Här är vågen som hjälper dig med tips direkt i mobilen. Dessutom lovar den att ge dig bättre koll på hjärthälsan. Metro har testat Withings Body Cardio.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad är Withings Body Cardio?

Det är en smart våg, vilket i det här fallet innebär en våg som mäter inte bara din vikt, utan även puls, kroppsfett, muskelmassa, vattenprocent, hjärtvärdet PWV, ja till och med vädret. Vågen skickar sedan all data till mobilen.

►LÄS MER: Moto Z och Moto Mods – här är mobilen som du bygger sjäv

Vad är PWV?

Det står för Pulse Wave Velocity och är ett värde på pulsens hastighet genom blodkärlen. Enligt teorin kan ett för högt värde vara tecken på strama artärer och högt blodtryck.

Foto: Fredrik Tideman / Montage

Hur fungerar den?

Vikten är väl inga konstigheter (det är trots allt en våg vi pratar om) och att skicka datan till mobilen har andra vågar gjort tidigare. Däremot är just denna funktion fortfarande det bästa med vågen. Nyheten här, däremot, är möjligheten att övervaka hjärthälsan genom just PWV-värdet. Och jag vet inte hur värdefullt det känns.

Blir hjärthälsan inte bättre?

Dels fungerar PWV-mätningen inte alla gånger jag väger mig, dels säger mig värdet inte särskilt mycket. Men framförallt känns mätningen inte värd de extra hundralapparna jämfört med en enklare smart våg.

Vad händer om flera personer väger sig?

Det går att ha upp till 8 profiler installerade på vågen samtidigt. Tanken är att vågen ska kunna avgöra vem som använder den, men det har inte fungerat hos oss. Det fungerar utmärkt att vara flera användare ändå, eftersom det manuellt går att välja profil genom att luta sig i sidled.

I en mening?

Alltför dyr våg vars främsta egenskap finns i billigare utförande.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro