ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Testa dig själv om du behöver 3 G

Nanok Bie · 22 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MOBILT. Det pratas alltmer om 3 G i mobilen. Men vem behöver egentligen 3 G?Med 3 G kan man kolla mejlen i mobilen lite snabbare än med äldre mobiler, titta på strömmande video, lyssna på musik utan att ladda ner den först och snabbt surfa runt på mobila webbsidor. Alla operatörer har förvirrande nog helt egna uppsättningar av tjänster i sina respektive 3 G-paket. En del erbjuder musikbutiker där man kan köpa låtar styckvis, andra tar betalt per dag för att man ska få läsa nyheter och väder. Gemensamt för alla är den högre överföringshastigheten, och därmed snabbare tillgång till ljud, video och tjänster.När 3 G först lanserades pratade operatörernas PR-avdelningar mycket om hur populära videosamtalen skulle bli. Även positioneringstjänster stod högt upp i pressreleaserna. Något år senare kan man konstatera att varken videosamtal eller positioneringstjänster blev särskilt populära. Kanske beror det på att tjänsterna höll låg kvalitet eller var långsamma att använda. Nu är det i stället musik- och tv-tjänster som operatörerna talar sig varma för, trots att riktig direktsänd tv ännu bara är på teststadiet och de tv-kanaler som än så länge erbjuds är suddiga och ofta hackiga.

Så vem behöver egentligen de tjänster som faktiskt fungerar i 3 G-mobilerna? Testa ditt mobilbehov här, för ett klart besked om huruvida det är dags att gå över till 3 G. 

klar

Artikellänk är kopierad

Nanok Bie
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro