ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

The Avalanches ute med ny singel på fredag?

metro · 24 Maj 2016
Uppdaterad 27 Maj 2016
Avalanches.jpg

Avalanches.jpg


klar

Artikellänk är kopierad

Stort hemlighetsmakeri bakom nya filmen.

När den australiensiska gruppen The Avalanches släppte sitt första album Since I Left You år 2000 var förväntningarna låga och medlemmarna förväntade sig att musiken skulle förbli okänd för den stora massan. Resultatet blev det motsatta: albumet tokhyllades och blev en kommersiell framgång. Med hjälp av tusentals samplingar (bl.a. Madonnas Holiday) skapade gruppen somrig disco och numera anses skivan tillhöra en av 2000-talets allra främsta.

Sedan dess har det förekommit åtskilliga rykten om en återkomst, men det var först i april som diskussionerna tog verklig fart när The Avalanches uppdaterade sina sociala medier och meddelade kommande livedatum. Igår kväll släpptes en teaser som gästas av Ariel Pink, Danny Brown och Father John Misty och som hintar om ett eventuellt kommande album – eller om det är fråga om en dokumentärfilm. Filmen har snarare väckt nya frågor hos fansen och det återstår att se vad som australiensarna hittar på framöver.

Klart är i alla fall att The Avalanches besöker sommarens Øyafestival i Norge. Samtidigt går Way Out West av stapeln och möjligtvis svänger gruppen förbi.

Alldeles nyss meddelades att låten Frankie Sinatra kan släppas redan nu på fredag.

Se den nya videoteasern nedan!

Lyssna på Since I Left You här!

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro