ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

The Crooked Leg: Personligt med drinkfokus

Jonas Cramby · 9 Maj 2014
Uppdaterad 9 Maj 2014
The Crooked Leg: Personligt med drinkfokus The Crooked Leg lyfter sig från den opersonliga konceptkrogen och serverar framför allt lyckade förrätter och desserter.

The Crooked Leg: Personligt med drinkfokus The Crooked Leg lyfter sig från den opersonliga konceptkrogen och serverar framför allt lyckade förrätter och desserter. Foto: Gustav Hugosson


Jonas Cramby testar en ny hotellkrog, och funderar på om 80-talets vågade barkultur är på väg tillbaka.

klar

Artikellänk är kopierad

Inne på Nordic Light Hotel, på bekvämt rullväskeavstånd från T-Centralen, har det öppnat ett ställe som tydligen inte alls ska köra på den vanliga, opersonliga konceptkrogs-grejen man alltid brukar hitta på hotell utan i stället säger sig bestå av ”ett gäng hängivna människor som brinner för musik, tryffel, sprit och hårt arbete.”

”Hmmm… det där brinner ju jag också för”, tänker jag och tar med mig en kompis och går dit. 

Att The Crooked Leg satsar på spriten blir tydligt direkt man kommer in. Hotellbaren är stor och avslappnad och i stället för ett köksbord har de ett särskilt så kallat “bartenderbord” som man kan sitta vid och i närbild kolla bartenderns ansiktsuttryck när han skakar cocktails. Kan ju va kul. Drinkarna heter saker som Pink lips, Streetwalker och The Belgian transvestite och jag funderar på om det är 80-talets lite mer vågade barkultur – med drinkar som Sex on the beach, Screaming orgasm och Slow comfortable screw against the wall – som har börjat nå oss efter ett par år av kärva förbudstidsdrinkar med sakliga namn?

I vilket fall består min så kallade ”Shaving nun” av grappa, fläder, lime, vanilj och champagne och tillsammans med ett litet grillat vaktellår som amuse bouche är det en riktigt trevlig och faktiskt ganska personlig start på middagen. 

Detta intryck fortsätter en bit in i förrätterna som serveras på gulliga farmorstallrikar och består av god halstrad pilgrims-mussla med caviar och spetskål och kanske en något mer alldaglig oxsvansrillette i märgben med krispig schalottenlök och brioche. 

När huvudrätterna bärs in blir vi dock påminda om att det faktiskt är en hotellrestaurang vi befinner oss på – och inte bara för att folk drar på rullväskor utanför de stora fönstren. Grisrullen med sobrassada och rostade grönsaker och fläsksky är direkt tråkig medan min trio av kanin visserligen har bra smak men köttet av en konsistens på fel sida trådig. 

Mycket bättre är i så fall desserterna. Jag äter en ganska ljuvlig banankaka med kokosglass och pistagenötter medan mitt sällskap livas upp av mycket goda, inkokta rabarber med vit choklad-crème.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro