ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

The Game”-författaren: ”Jag ser tillbaka på boken och ryser”

PER KUDO · 15 Okt 2015
Uppdaterad 15 Okt 2015
Neil Strauss bok Spelet spreds över världen, men själv blev han sexmissbrukare.

Neil Strauss bok Spelet spreds över världen, men själv blev han sexmissbrukare. Foto: FREDRIK PERSSON / TT


För tio år sedan skrev han boken om hur killar borde bli bättre spelare” när de raggar. Själv blev han sexmissbrukare, och har nu delvis ändrat uppfattning. ”Jag skulle inte skriva den i dag”, säger Neil Strauss.

klar

Artikellänk är kopierad

Den amerikanske journalisten och författaren Neil Strauss har rört upp känslorna hos många. Hans böcker om raggningstekniker har sålt som smör och populariserat begrepp som att ”neggning” (att sänka självförtroendet hos personen som är föremålet för raggningen).

► LÄS MER: Övergreppsanklagad "dejtingcoach" kastas ut från Australien

Böckerna har också fått kritik. Flera debattörer menar att raggningsteknikerna kan leda till en dålig kvinnosyn. En del kvinnor har skrivit om hur de – sedan knepen började spridas – utsatts för otrevliga försök till ”neggning”.

Enligt honom själv nådde Neil Strauss eget raggande oanade höjder efter att han hade förstått Spelet.

I höst släpper han en ny bok, och nu är tongångarna inte de samma. I en intervju med Slate säger Neil Strauss att Spelet fick oavsiktliga konsekvenser.

– Det är inte en bok som uppmanar till ett visst beteende, men den har uppenbarligen tagits emot på det sättet. I dag när jag ser tillbaka på boken så ryser jag. Jag skulle inte skriva den i dag.

► LÄS MER: Raggningsrepliker fungerar inte

För egen del ledde raggandet till sexmissbruk. Efter en otrohetsaffär var han nära att förlora sin fru, modellen Ingrid De La O.

Han ångrar inte att han skrev Spelet. Men boken gjorde honom självisk och manipulativ.

– När jag var otrogen mot Ingrid, då var jag tvungen att se på mig själv och fråga, "vad är det för fel på dig som gör att du kan behandla en person du älskar på det sättet?"

Neil Strauss nya bok The Truth handlar om relationer.

klar

Artikellänk är kopierad

PER KUDO
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro