ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

The Horrors i Borlänge

Pontus Hammarlund · 27 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
The Horrors består av Faris ”Rotter” Badwan, Spider Webb, Coffin Joe, Joshua Third och Tomethy Furse.

The Horrors består av Faris ”Rotter” Badwan, Spider Webb, Coffin Joe, Joshua Third och Tomethy Furse.


klar

Artikellänk är kopierad

FESTIVAL. Brittiska The Horrors stannar till i Borlänge under sin turné runt om i världen. Anledning: Peace & Love-festivalen.– Jag vet inte vad ni kan förvänta er. Våra spelningar är alltid väldigt oförutsägbara. Men om det är något som alltid finns där är det energin. Vad som helst kan hända, säger Faris Rotter, bandets sångare.Jag har förstått att du ibland skadar dig under era konserter.– Det gör jag nästan varje gång. Det är inte meningen, men jag lever mig in i musiken, och kastar man runt sig själv på scen som jag kommer blåmärkena på köpet. Jag bryr mig inte, det är så jag uttrycker mig.

The Horrors Robert Smith-look och skräckinspirerade texter till trots, de hajpade britterna låter nödvändigtvis inte som de ser ut. The Cramps, The Sonics eller The Birthday Party ligger närmare till hands för att beskriva hur de låter, med en del av 80-talet adderat.– Ja, vi låter mycket råare än vi ser ut. Vi är mer djuriska. Och vi är absolut inget gothband, säger Faris Rotter.

Tidigare i år släppte bandet debutplattan ”Strange love”, som bland annat innehåller singeln ”Sheena is a parasite”. En tydlig parallell dras naturligtvis till The Ramones gamla punkdänga ”Sheena is a punk rocker”.– Yeah, punken var något som hände för 29 år sedan. I dag betyder ordet punk något helt annat. Det betyder att någon 41-åring spelar en låt för mig, vilket är vidrigt. Det har inget att göra med vad punk borde vara.

I morgon kväll spelar The Horrors under Peace & Love-festivalen i Borlänge. Samma kväll spelar den gamle skräckmästaren Alice Cooper.– Jag är verkligen ingen Alice Cooper-fan. Jag tycker att han är ett skämt, faktiskt, säger Faris Rotter och hyllar i stället Iggy Pop, som också spelar under festivalen. Inte konstigt. Som scenpersonligheter har de onekligen något gemensamt.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro