ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

The Nomads

Stockholm hannah sjostrom · 21 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I år är det 25 år sedan garagerockarna The Nomads skivdebuterade. Detta ska givetvis firas. I veckan släpps samlingen ”Nomadic Dementia” och på lördag dyker bandet upp på Gearfest på Debaser i Stockholm.

Den svenska rockscenen har inte alltid varit lika vital som den är i dag. När The Nomads, som tidigt fick ett internationellt erkännande, vevade i gång sina första ackord i Solna i början av 80-talet var de tämligen ensamma om att lira larmig rock''n''roll. - Det tycker jag är en riktig bild, replikerar sångaren Nick Wahlberg. Det är otroligt lite från den tiden som går att lyssna på. Allt var bara ett ängsligt efterapande av det som hände i England och USA. Det var en dyster tid.

Han säger att det ser bättre ut i dag, även om han inte har stenkoll på alla nya förmågor som finns därute. - Om jag vill lyssna på den typen av slamrig rock slänger jag hellre på en platta med Johnny Thunders från 1977. Men det ser verkligen levande ut. Viktigast är att det finns en fungerande rockscen, med ställen som Debaser. Det var alltid problemet tidigare.

På nämnda Debaser hålls på midsommardagen den sjunde upplagan av garagerock-festivalen Gearfest och Nick, Björne Fröberg, Hans Östlund och Joakim Ericson kommer finnas på plats. Publiken kan räkna med låtar från färska ”Nomadic Dementia”, en samling som rymmer både bandets kändaste titlar och mer obskyra saker. På skivan hörs även nya ”Ain''t no king of rock''n''roll”. Och det kommer mer. - Vi har haft planer på en skiva med nytt material under flera år. Eftersom vi har jobb och familj numera så tar det tid att få ihop det, men jag tror att en platta kan släppas 2007.

Ni har alltid förknippats med Solna, är det någon av er som bor kvar? - Bara Hasse. Jag flyttade därifrån redan 1984 men vi tyckte det var lite kul att kalla oss Solnaband. Vilka töntar som helst kunde ju flytta in till stan och kalla sig Stockholmsband.

Patrik Wirén [email protected]

Gearfest, som hålls på Debaser, öppnar traditionsenligt 15:00 med midsommarstång och musikfrågesport. Förutom The Nomads kommer även The Doits, Problem, The Last Vegas, The Maggots och The Cynics att höras under kvällen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm hannah sjostrom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro