ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

The xx inför Way out west: "Ser fram emot att komma tillbaka"

Natalie Demirian · 10 Aug 2017
Uppdaterad 10 Aug 2017
Oliver Sim på scenen och med bandmedlemmarna Romy Madley Croft och Jamie xx.

Oliver Sim på scenen och med bandmedlemmarna Romy Madley Croft och Jamie xx. Foto: TT/IBL


Det var ett tag sedan sist. Men nu är The xx tillbaka i Slottskogen i Göteborg för att spela på Way out west. – Jag ser verkligen fram emot det, säger bandmedlemmen Oliver Sim i en intervju med Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var sju år sedan The xx spelade på Way out west, och tre år sedan bandmedlemmen Jamie xx hade en solospelning på festivalen.

Men nu kommer hela bandet tillbaka.

– Det var ett tag sedan! Jag minns det som en grym festival som jag ser fram emot att komma tillbaka till, säger Oliver Sim.

Han beskriver skillnaden mellan att spela på en festival jämfört med en egen konsert som stor.

– För det första så måste man ge upp en hel del kontroll och för det andra så spelar man för en publik där inte nödvändigtvis alla är där för att se dig. Vissa kanske inte känner till ens musik, utan bara går förbi. Man måste vinna över folk. Det är en annorlunda erfarenhet, men helt klart också toppen.

I januari tidigare i år släppte den kritikerhyllade Londontrion sin tredje fullängdare, ”I see you”. Ett album som gjorde stor succé. Samtidigt gav de sig ut på en Europaturné, med premiär i Stockholm.

– Jag är så otroligt tacksam för att folk gillade albumet. Sedan albumet kom ut har vi inte stannat, vi har varit på resande fot och turnerat sedan dess. På något vis har det fortfarande inte riktigt sjunkit in att albumet är ute.

Att de valde att ha turnépremiären i just Sverige är ingen slump, avslöjar Oliver Sim.

– Vi har haft många grymma shower i Sverige förut och vi gillar att tillbringa tid här. Sverige står också för mycket av min favoritmusik. Hur mycket bra musik som produceras i Sverige i förhållande till landets storlek är verkligen helt galet!

Oliver Sim beskriver till exempel Robyn som en av hans absoluta favoritpopstjärnor någonsin.

Under sin Way out west-vistelse hoppas han på att få se bland andra Frank Ocean, Lana Del Rey, Pixies och John Hopkins uppträda. Och han rekommenderar alla att se Perfume Genius spelning.

Vad kan publiken förvänta sig under er spelning?

– Våra festivalspelningar är annorlunda jämfört med våra konserter. Spellistan är annorlunda. En annan sak vi lägger mycket vikt vid under våra liveshower är det visuella, hur hela showen ser ut.

Och så frågan som alla fans ställer sig – har ni börjat jobba på ett nytt album?

– Jag skriver. Det är generellt nyttigt för mig att göra det, det håller mig ”frisk”. Jag vet att Romy också skriver. Men vi har inte pratat om ett nytt album än!

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro