ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Thea – ung och grön inom staten

Elisabeth Braw · 11 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Thea Ohlander skrev sitt examensarbete om miljöfrågor. I dag jobbar hon med utsläppsrätter på Naturvårdsverket. 

Thea Ohlander skrev sitt examensarbete om miljöfrågor. I dag jobbar hon med utsläppsrätter på Naturvårdsverket.  Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

För Thea Ohlander blev klimatintresset mer än en hobby. Efter att ha skrivit sitt examensarbete om miljöfrågor jobbar hon nu heltid på Naturvårdsverket.Det började med ett examensarbete – nu har Thea Ohlander, 26, fast anställning på Naturvårdsverket.

Thea Ohlander är civilingenjör och jobbar med utsläppshandel. Hon har länge haft ett intresse för klimat- och miljöfrågor, och enligt henne själv kom hon in på Naturvårdsverket i precis rätt tid.– Samtidigt som jag började skriva mitt examensarbete blev miljöfrågor stora i medierna. Det var otroligt kul att vara på plats när det hände, berättar Thea Ohlander.

Hon trivs bra på sin arbetsplats och gillar att jobba med miljöfrågor på nationell nivå. Några nackdelar med sin arbetsplats har hon ännu inte lyckats hitta.– Det finns så många olika arbetsuppgifter här och jag lär mig nya saker hela tiden, säger Thea Ohlander.

"Staten förändras"

FRAMTID. Roger Syrén, utredare på fackförbundet ST, tror att det kommer att bli många nya jobb med inriktning på klimat och miljö inom en snar framtid.– Staten förändras med samhällsutvecklingen, och klimat- och miljöfrågor blir allt viktigare.

Samma tendens finns inom den kommunala sektorn.– Det kommer att bli större efterfrågan på människor med kompetens i klimat- och miljöfrågor, säger Britta Rundström på arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).De närmaste fem åren kommer 100 000 kommunanställda att gå i pension och Britta Rundström tror att det kommer att behövas cirka 60 000 anställningar per år.

klar

Artikellänk är kopierad

Elisabeth Braw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro