ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Theresa vänder hem till Jazzfestivalen

Elisabeth Braw · 4 Jul 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Metro mötte Therese Andersson i San Francisco, men sånger­skan bor i New Orleans. 16 juli spelar hon i Stockholm.

Metro mötte Therese Andersson i San Francisco, men sånger­skan bor i New Orleans. 16 juli spelar hon i Stockholm. Foto: Elisabth Braw


klar

Artikellänk är kopierad

För 19 år sedan lämnade Theresa Andersson Gotland och följde sitt hjärta till New Orleans, där både hennes pojkvän och hennes musikaliska förebilder bodde. I dag är hon en etablerad singer-songwriter i USA. I sommar spelar hon på Stockholm Jazz Festival.-- Jag har uppträtt sedan jag var fyra år, men New Orleans har verkligen format hur jag skriver. Det är så många former som flyter samman. Enskilt låter in­strumenten nästan galna, men tillsammans blir de en fantastisk mosaik, säger Theresa Andersson.Andersson inspireras av naturens ljud: trädgården hemma i New Orleans spelar huvudrollen på hennes senaste platta, ”Hummingbird, go!”, producerad av Tobias Fröberg. I fjol gjorde hon en video av sig själv där hon sjunger och spelar flera instrument – samtidigt. – Jag gjorde den för att visa promoters att det går att genomföra. Men sedan upptäckte jag att tekniken, looping, är en väldigt läcker konstform; det är både musik och teater, berättar Andersson.Videon finns på Youtube. Att få spela på Stockholms jazzfestival kallar Andersson en stor ära:– Jag har kikat på den i många år, men jag vågade inte ha några förväntningar på hur min musik skulle tas emot i Sverige.Torsdag den 16 juli spelar Theresa Andersson.

klar

Artikellänk är kopierad

Elisabeth Braw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro