ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Thomas Johansson: Altid samma i final

Leif Granlind · 11 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Alla ser fram emot en drömfinal mellan Rafael Nadal och Roger Federer.Men inte Thomas Johansson.– Jag tycker att det är dåligt att samma spelare är framme hela tiden, det blir ingen variation, säger Thomas Johansson.Svensken menar att anledningen är att de långsamma hardcourtbanorna blir fler och fler.– Alla underlag ser likadana ut nuförtiden. Det är därför vi har samma spelare framme hela tiden. Nadal, Federer, Djokovic. Det blir rolig tennis att titta på men det är också därför vi har mycket skador, vi får slå mycket mer på bollen för att få död på den.

Är det bra eller dåligt för tennisen?– Jag tycker att det är dåligt, det blir ingen variation, för en sju, åtta år sedan var alla inomhus­underlag snabba, nu är Stockholm Open den snabbaste inomhusturneringen och det är därför vi svenskar alltid spelar bra där. Jag skulle vilja se Nadal mot Söderling på ett snabbt underlag.

Thomas Johansson var ändå sprudlande glad efter vändningen mot finländaren Jarkko Nieminen, 4–6, 6–4, 6–4.– Det var länge sedan jag var så här glad efter en seger i första rundan, sa Linköpingssonen.Under tisdagen möter han ryssen Michail Juzjnyj. De har 2–2 i inbördes möten. Men när Johansson vann det senaste mötet så var det på walk over – och ryssen vann det senaste ”riktiga” mötet på hardcourt.– Om jag kan hålla den nivån som jag höll mot Nieminen så har jag väldigt bra chans.

I par med Simon Aspelin tog Johansson sedan en överraskande seger mot Paul Hanley/Jordan Kerr i dubbelturneringen, 7–6 (9–7), 6–3.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro