ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Thomas Sekelius har gjort årets Pridelåt

Sofia Clason · 7 Jul 2017
Uppdaterad 7 Jul 2017
Thomas Sekelius låt "One more in the crowd" är årets Pridelåt.

Thomas Sekelius låt "One more in the crowd" är årets Pridelåt. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT


Sociala medie-stjärnan Thomas Sekelius har gjort årets Stockholm Pridelåt One More in the Crowd”. Metro har frågat om vad låten betyder för honom.

klar

Artikellänk är kopierad

Förutom att vara känd för sina Youtube-videos om bland annat smink, så är Thomas Sekelius också en musiker. Debutsingeln ”Awakening” släpptes i år och handlar om att komma ut som homosexuell. Efter det kändes det, enligt Thomas Sekelius, helt rätt att söka till årets Stockholm Pride-låt.

– I och med att jag pratar mycket om det på mina plattformar och står för HBTQ-rättigheter så kände jag att det var något jag verkligen ville göra, att kombinera musiken med mina åsikter, säger Thomas Sekelius till Metro.

Bland alla bidrag blev just Thomas Sekelius låt ”One more in the crowd” (som kan översättas till ”En till i publiken”) utvald och genom den vill han förmedla ett viktigt budskap.

– Fastän folk tycker si och så om HBTQ-personer så ska man fortfarande vara sig själv till hundra procent och fortsätta köra sitt race. Anledningen till att låten heter ”One more in the crowd” är för att många av människorna som lämnar hat-kommentarer och är jävligt elaka tror att det på något sätt ska få mig och andra att tro att vi är ”onormala”, men i mina ögon så är man fortfarande bara one more in the crowd. Hatarnas ord betyder ingenting.

För Thomas Sekelius var det också viktigt att låten var peppande.

– Jag ville inte göra en sentimental djup Pridelåt, även om sådana också har sina ögonblick när man behöver dem. Jag ville göra en låt som folk kunde festa till och uppskatta allt det fina med Pride.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro