ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Thomsgård hoppar av Rättviseförmedlingen

Tomas Lundin · 21 Jan 2014
Uppdaterad 21 Jan 2014
Thomsgård hoppar av Rättviseförmedlingen Lina Thomsgård ersätts av Seher Yilmaz.

Thomsgård hoppar av Rättviseförmedlingen Lina Thomsgård ersätts av Seher Yilmaz. Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Grundaren Lina Thomsgård säger hejdå till ordförandeposten på Rättviseförmedlingen efter fyra år. Rättviseförmedlingen startades 2010 med uppgift att skapa ett mer jämställt samhälle och arbetsliv. I dag involverar projektet över 60 000 människor, enligt föreningens egna siffror. – En sak som jag är otroligt stolt över är att vi har visat folk att de kan bättre. Att alla som sitter på ansvar och makt och gör annorlunda har förstått poängen med att göra annorlunda, säger Thomsgård till Metro.

För egen del beskriver hon sitt största ögonblick som ordförande så här. – Jag satt och tittade barnprogram med en undersköterska som hette Per-Olof och en helikopterpilot som hette Elisabeth, och min guddotter mallar sig i soffan och säger att hon ska flyga när hon blir stor. Och vi hade hittat Elisabeth via Rättviseförmedlingen. 

Rättviseförmedlingen startades 2010 med uppgift att skapa ett mer jämställt samhälle och arbetsliv. I dag involverar projektet över 60 000 människor, enligt föreningens egna siffror. Ny ordförande blir Seher Yilmaz, som i dag är anställd på kommunikationsbyrån Prime och också är krönikör på Nyheter24.

– För mig har jämlikhet och jämställdhet alltid varit viktiga frågor, alltifrån jag började skriva insändare i tidningen när jag var 13 år till i dag så handlar det om de här frågorna. Det har alltid kretsat kring människors möjlighet att nå sin fulla potential utan att hindras av fördomar, säger hon till Metro. Vad är den största utmaningen nu?– Det finns ett antal frågor som har seglat upp på sista tiden som Rättviseförmedlingen har börjat vara en el del av, människor som inte är en del av vithetsnormen. Det är nästa steg. Att gå från att framför allt fokusera på kvinnor och män, till att även inkludera de grupperna. Vi har redan börjat med det, att hitta ett sätt att göra det fullt ut på är väl nästa utmaning.

Vad Lina Thomsgård ska syssla med i framtiden är än så länge hemligt. – Det får vi se. Fortsätta jobba med komminukation som jag gjort hela tiden. Det visar sig.

Ska du bli politiker? – Vi får se.

För FI, till exempel? – Jag kan inte säga något mer om något sådant.

När kan du säga något mer om det? – Det får vi se.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro