ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Thord fick sparken från jobbet – i ett sms

Johanna Ohlson · 13 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Jag blev väldigt besviken när jag bara fick ett sms, säger Thord Edqvist, en av dem som inte får vara kvar.

– Jag blev väldigt besviken när jag bara fick ett sms, säger Thord Edqvist, en av dem som inte får vara kvar. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Genom sms och rykten – så fick elva hamnarbetare veta att de inte fick behålla jobbet. Nu stämmer facket Göteborgs hamn. – Vi vet att vi har brustit i våra rutiner, säger Cecilia Carlsson på Göteborgs hamn. Under hösten fick elva hamnarbetare veta att de inte skulle få jobba kvar. Några informerades på möten, några fick höra det via rykten, några fick bara ett sms – trots att lagen kräver ett skriftligt besked om att anställningen upphör.– Jag blev väldigt besviken när jag bara fick ett sms. Jag började fundera på om det verkligen skulle meddelas så. Det känns som om de försöker sopa oss under mattan nu när de behöver spara, säger Thord Edqvist, en av dem som inte får vara kvar.

Hamnen medger att det inte gått rätt till.– Vi vet att vi brustit på den här punkten, säger Cecilia Carlsson, pressansvarig på Göteborgs hamn.  Men det är inte bara på grund av sättet de fick reda på beskedet som facket tar strid. Man menar också att uppsägningen är olaglig. Alla de elva som berörs har jobbat i hamnen i mer än 14 månader och ska därför ha rätt till en tillsvidareanställning, menar facket.

Men Göteborgs hamn ser annorlunda på saken.– Lagen har förändrats. Som lagen ser ut i dag ska man ha varit anställd i två år för att få en fast anställning. Våra jurister menar att det är det vi ska gå efter, säger Cecilia Carlsson.  

Nu kräver facket att de anställda ska få fortsätta sin anställning tills tvisten är avslutad och att de dessutom ska få skadestånd.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro