ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Thundermother intar Sticky Fingers

Madeleine Korneliusson · 30 Okt 2013
Uppdaterad 31 Okt 2013
Thundermother intar Sticky Fingers ”Vi är supertaggade inför spelningen på Sticky Fingers. Göteborg är den roligaste staden att spela i och vi längtar efter att träffas och lira. Vi vill dela med oss av den glädjen till publiken”, säger Filippa Nässil, gitarrist i Thundermother. F.v. Jungle Jo, Linda Ström, Tilda Stenqvist, Clare Cunningham, Filippa Nässil.

Thundermother intar Sticky Fingers ”Vi är supertaggade inför spelningen på Sticky Fingers. Göteborg är den roligaste staden att spela i och vi längtar efter att träffas och lira. Vi vill dela med oss av den glädjen till publiken”, säger Filippa Nässil, gitarrist i Thundermother. F.v. Jungle Jo, Linda Ström, Tilda Stenqvist, Clare Cunningham, Filippa Nässil. Foto: Daniel Falk


De har öppnat Metaltown, turnerat genom Europa och varit förband åt Danko Jones. Allt utan ett skivbolag i ryggen eller några släppta album. Ikväll äntrar det fem tjejer starka Thundermother scenen på Sticky Fingers.

klar

Artikellänk är kopierad

De beskriver sig som ett galet liveband som brinner för rock n’ rollen med influenser från AC/DC och Janis Joplin.

Thundermother är bandet som fått en trogen fanbase genom idogt livespelande – utan vare sig skivbolag eller album i bagaget. I somras öppnade de på Metaltown, de har varit förband åt Danko Jones och är redan bokade till Sweden Rock 2014.

– Vi har precis spelat in vårt album och har skivan klar. Nu håller vi på och snacka med olika skivbolag och vårt mål är att släppa den så fort som möjligt, säger Filippa Nässil, 27, gitarrist och bandets grundare.

Thundermother bildades 2010 sedan Filippa Nässil kickats ur ett band i hemstaden Växjö för att hon ”var för galen”. Men passionen för rock n’ rollen brann starkare än någonsin och hon visste då att hon ville satsa på musiken fullt ut.

– Jag tog mitt pick och pack och drog till Stockholm för att leta bandmedlemmar och här är vi nu. Alla som är med är lika drivna som jag och det känns skitroligt. Vi har jätteroligt ihop och längtar efter varandra när vi inte ses.

Och ses gör de inte alltid, Thundermothers medlemmar är nämligen spridda över Sverige. Två bor i Stockholm, Två i Göteborg och sångaren Clare Cunningham bor i Dublin. Att spela ska vara en krydda i livet menar Filippa Nässil, och även om man satsar allt ska man kunna bo där man trivs.

– Vi åker tåg till varandra och repar. Sedan repar vi en del via Skype.

Att Thundermother lyckats så bra trots att de ännu inte är signade tror Filippa Nässil beror på att de är bra live och har ett starkt låtmaterial.

– Det finns heller inte något tjejband i hela Sverige som lirar den här typen av ”gubbrock”, säger hon.

Filippa Nässil hoppas att Thundermother kan inspirera andra tjejer att bilda band.

– Det vi kan bidra med till ett jämställt samhälle är att vara oss själva och lira rock n’ roll. Då kanske andra tjejer ser oss lira och därför vågar sig på den där trumman.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro