ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ticnetbiljetter kan hamna i domstol

Johan Mårtensson · 16 Mar 2012
Uppdaterad 16 Mar 2012

Förbjudet att sälja vidare” står det på vanliga konsertbiljetter från Ticnet. Det är det inte alls, anser Konsumentverket och planerar driva frågan till domstol. Men enligt Ticnet är texten på biljetterna ofullständig.

klar

Artikellänk är kopierad

Rasmus Tolstrup och Pelle Flachs, båda 26 år, ska snart ta tåget från Malmö till Nässjö för att vandra i några dagar. – Jag kan förstå om SJ tar extra betalt om man vill ha ombokningsbara biljetter. Det måste de väl göra för att gå runt,  säger Rasmus Tolstrup.
Rasmus Tolstrup och Pelle Flachs, båda 26 år, ska snart ta tåget från Malmö till Nässjö för att vandra i några dagar. – Jag kan förstå om SJ tar extra betalt om man vill ha ombokningsbara biljetter. Det måste de väl göra för att gå runt,  säger Rasmus Tolstrup.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

De kostar ofta många hundralappar, men om du blir sjuk eller får annat hinder kan du inte sälja dem. 

Det är i alla fall vad många tror när de läser texten på vanliga konsert- och hockeybiljetter. Konsumentverket gör samma tolkning som konsumenterna och kräver i ett brev att Ticnet ändrar villkoren – annars blir biljettbolaget ett fall för Marknadsdomstolen.

– Det är oskäligt att Ticnet förbjuder konsumenter att göra sig av med sina biljetter om de får förhinder, säger Malin Fors, jurist på Konsumentverket, till Metro.

Men det stämmer inte, enligt Mattias Hallgrim, marknadsdirektör på Ticnet. Trots förbudstexten får man faktiskt lov att sälja sin biljett vidare, berättar han och medger att allt blivit rörigt. 

– Det är inte tydligt mot konsumenterna, säger han. 

Enligt honom gäller förbudet endast vidareförsäljning till ett högre pris, detta för att försvåra för en svart marknad. 

– Hela texten har inte fått plats på själva biljettpappret. Läser man på vår hemsida framgår det vad som gäller. Vi ska förtydliga detta på biljetterna och jag ska även prata med Konsumentverket, säger Mattias Hallgrim.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro