ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tid och pengar stressar i julhandeln

TT · 7 Dec 2013
Uppdaterad 7 Dec 2013

Både tiden och ekonomin stressar svenskarna i jakten på klapparna. Spanjorer och svenskar är de som stressar mest i julhandeln.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt en undersökning som Tradera och Ebay låtit göra i åtta europeiska länder är svenskarna de som börjar julhandla tidigast.

Men trots att så många som en femtedel börjar sin julshopping redan i november och 15 procent handlar löpande under hela året råder det inte bot på stressen när julen närmar sig.

40 procent av spanjorerna känner av julstressen och 36 procent av svenskarna. Minst påverkade av julstressen är ryssarna där bara 14 procent uppger att de känner sig stressade över julhandeln.

– Vi är stressade trots att vi är ganska väl planerade, säger Jenny Pedersén, pressansvarig på Tradera.

Enligt Postnord hade i slutet av november redan 1,1 miljoner svenskar handlat böcker, kläder och leksaker, via nätet för en dryg miljard.

Men det är inte bara tiden som stressar. Ekonomin oroar också. Var fjärde svensk oroar sig för att inte ha råd med klapparna och lika många pressas att köpa dyrare paket än de egentligen har pengar till, enligt en annan undersökning som ett låneförmedlarföretag gjort.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro