ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tiden är kommen för Weeping Willows

Tobias Berg · 26 Feb 2014
Uppdaterad 27 Feb 2014

Nästan 20 år efter debuten och sju år efter förra skivan gör Weeping Willows comeback. Med sin nya skiva The time has come” slår Sveriges deppigaste band vakt om sin nisch.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Urban Brådhe

–Vi tänkte med nya skivan: vad är Weeping Willows? Ska vi hitta på något nytt stuk? Men det är coolare att slå vakt om sin egen nisch. Därför var jag väldigt drivande i att vi skulle slå vakt om vår egen nisch som är typ, Memphis -69, säger sångaren Magnus Carlson.

– 68, rättar trummisen Anders Hernestam.

Weeping Willows har alltid tittat inåt men efter 20 år i branschen har de även börjat se bakåt. Den nya skivan ”The time has come”, som släpps i dag, beskriver de som ett examensarbete för sin karriär. En chans att samla de bästa de jobbat med och fånga själva kärnan i bandet.  

– Vi har gjort syntiga skivor och rockiga skivor men vi kom ju fram till att Weeping Willows är det här balladiga 60-tals bandet, säger Magnus Carlson.

För Anders Hernestan, som skriver melodierna, har utmaningen alltid varit att balansera svårmod och sentimentalitet utan att det blir för mycket. En konst som hjälps av att Magnus Carlsons röst är skräddarsydd för de känslodrypande ballader som en gång gjorde bandet känt som Sveriges deppigaste.

– I början när vi hade vår image och vi verkligen gick in för att vara Sveriges deppigaste band, då hade vi ett internt bötessystem. Om någon log på en bild eller en konsert fick de böta 100 spänn. Det har vi släppt nu, säger Magnus Carlson.

Allt tillbakablickandet till trots tror Magnus Carlson ändå att den nya skivan är tidlös snarare än retro och att framtiden tillhör Weeping Willows.

–Vi har alltid försökt göra tidlös musik som man kan sjunga även när man är 80 bast.

Man vill ju bli Tommy Körberg eller Svante Turesson. Jag brukar säga det när jag träffar dem, jag tar över efter er sen, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro