ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tidernas stilikoner

Daniel Lindström / Café · 4 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
New rave-bandet The Klaxons. 

New rave-bandet The Klaxons. 


klar

Artikellänk är kopierad

CAFÉ. Män bryr sig allmer om att sätta trender. Och här listar Cafés modechef Daniel Lindström de fem hetaste manliga stilikonerna just nu.

1. Andy Warhol ”Dels är han aktuell med filmen ’Factory girl’, dels är han en av de mest omskrivna personligheterna just nu. Han var en slipad affärsman i allt det där kreativa kaoset han levde i på 60-talet. Han hade en unik stil och var alltid välklädd. Han har tydligt influerat många nutida designer, bland andra Fredrik Blank för Tiger.” 2. The Klaxons ”Även om new rave egentligen är en trend på väg bort har den haft jättestor påverkan på modet. Åttiotalsreferenserna är väldigt tydliga, med starka neonfärger, och Klaxons har blivit gruppen som har fått personifiera den trenden. Uppmärksamhet har riktats mot London som modestad.” 3. Bryan Ferry ”Han är en stilikon i ordets rätta bemärkelse. På vartenda skivomslag med Roxy Music ser det ut som om Bryan Ferry är på väg till ett cocktailparty. Han har en elegans som inte känns sökt. Just nu har han fått en revival tack vare en kampanj för Burberry, där även hans söner är med. Historiskt sett kommer han att få stor betydelse.”

4. Orlando Bloom ”Det finns ingen annan skådis som känns lika intressant, snygg och sexig just nu. Han bär alltid upp kläder snyggt och har en casual elegans. Omslagsbilden på Vman (se bilden till höger) gör att han verkligen sticker ut. Han ser farlig ut.” 5. Thom Brown ”Han är den absolut hetaste designern i hela världen just nu som precis alla pratar om. Han är från New York och gör sinnessjukt dyra kläder, men han har skapat en helt ny silhuett, som är väldigt dressad. Han klär sig likadant själv, vilket är ovanligt för en designer, men han har lyckats skapa en kostymlook som känns modern. Han kommer att ha stor påverkan på modet.” 

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Lindström / Café
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro