ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tidigare chef på Sahlgrenska åtalas för barnporrbrott

Tobias Andersson Åkerblom · 8 Maj 2014
Uppdaterad 8 Maj 2014

En person som har haft en chefsbefattning och jobbat med barn- och ungdomsvård på en av verksamheterna som ingår i Sahlgrenska universitetssjukhuset, ska ha laddat ned över hundra barnporrbilder via en chatt – på jobbet och hemma. Nu åtalas mannen för barnpornografibrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen hade tidigare en chefsbefattning på Sahlgrenska universitetssjukhuset, där han har jobbat med barn och ungdomar. Han ska ha innehaft barnporrbilder även på sin arbetsplats.
Mannen hade tidigare en chefsbefattning på Sahlgrenska universitetssjukhuset, där han har jobbat med barn och ungdomar. Han ska ha innehaft barnporrbilder även på sin arbetsplats.Foto: Marie Ullnert

Brotten ska ha skett den 13 februari och 13 mars, enligt åklagaren. 30 av bilderna ska ha varit särskilt hänsynslösa. Mannen erkänner brottet, men hans advokat kan inte uttala sig om vad de tycker är ett rimligt straff. Enligt honom tog mannen emot bilderna via en chatt.

– Jag har inte sett bilderna så därför kan jag inte avgöra om de är grova. Det är ett påstående ifrån åklagarens sida, men huruvida de är det eller inte, det vet inte jag, säger advokaten Bo Olsson.

Mannen hade tidigare en chefsbefattning inom en av verksamheterna som ingår i Sahlgrenska universitetssjukhuset, där han har jobbat med barn- och ungdomsvård. Han ska ha innehaft barnporrbilder även på sin arbetsplats.

Enligt sjukhusets hr-direktör var det den 18 februari som barnporrbilderna upptäcktes. Mannen togs ur tjänst och stängdes av morgonen därpå.

- Det uppdagades av vår it-säkerhetsavdelning som gör en regelbunden scanning och stickprov på datorer och datoranvändning, säger hr-direktören Lars Rydhede.

Mannen varslades i slutet av februari och sade sedan upp sig själv den 13 mars. Han ska själv inte ha haft någon patientkontakt.

Kan något barn ha farit illa i samband med det här?

- Nej, vi har inga såna misstankar, säger Lars Rydhede.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro