ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tidigare Fnatic-stjärnan tog Singapore-laget till Dreamhack masters

Erik Glanell · 28 Aug 2017
Uppdaterad 28 Aug 2017
B.O.O.T-dream[S]cape, med coachen Harley "dsn" Örvall dyker upp i Malmö.

B.O.O.T-dream[S]cape, med coachen Harley "dsn" Örvall dyker upp i Malmö. Foto: Ilin Ku


Asien dominerar stora delar av e-sporten. Men i Counter strike behöver man inte vara orolig för något hot från öst. I alla fall inte under Dreamhack masters, om man ska tro svenska veteranen Harley dsn” Örvall.

klar

Artikellänk är kopierad

Tyloo och Vici gaming är båda asiatiska lag som vi vid ett eller annat tillfälle har sett i internationella sammanhang i Counter strike. Under Dreamhack masters i Malmö får vi stifta bekantskap med ett nytt – B.O.O.T-ds.

Spelarna är allt annat än kända i den västerländska scenen, men ett namn som sticker ut är coachen tillika svenska 1.6-legendaren Harley ”dsn” Örvall.

Sedan ett år tillbaka har han coachat både organisationens kinesiska lag och laget från Singapore som nu alltså gör sig redo för striden i Malmö.

pil
Det här är B.O.O.T-dream[S]cape

Anthony ”ImpressioN” Lim

Benedict ”benkai” Tan

Nevin ”splashske” Aw

Benjamin ”moxie” Kou

Kumaresan ”Tommy” Ramani

Harley ”dsn” Örvall (coach)

– Det ska bli jättekul. Det är en stor möjlighet för vårt lag att möta de allra bästa lagen i världen. Det är första gången vi spelar en så stor turnering, säger Örvall.

Tidigare Fnatic-stjärnan säger själv att han hamnade i Kina av en slump när språkstudierna fyllde tomrummet efter proffskarriären.

När erbjudandet dök upp från B.O.O.T att gå in som coach såg han en win-win i att både få möjlighet att lära sig språket bättre och syssla med e-sport. Men det har varit en tuff och annorlunda uppgift.

– I Kina vill ingen ta rollerna som inte genererar superstjärnstatus. Det är den uppfattningen som jag har fått. De är väldigt duktiga individuellt med det är svårt att få det att klicka i laget, säger han.

Genom att komma med konkreta idéer och gå igenom demos för att visa fördelarna med ett genomarbetat lagarbete har Harley ”dsn” Örvall försökt att få spelarna att bredda bilden.

– Mitt lag är ändå hyffsat öppna för mina idéer. Men deras sätt att spela på ligger så djupt rotat. Kommunikation är inte på samma sätt en av grundstenarna i kinesisk Counter strike. Det är svårt att få dem att prata mer, säger han.

Personligen ser det före detta Fnatic-proffset fram emot att träffa vänner, bekanta och tidigare lagkamrater i Malmö efter en lång Sverige-frånvaro. På tävlingsfronten är det däremot inga höga förhoppningar.

– På papperet ska det mycket till för att vi ska vinna en match. Samtidigt är det bäst av en karta i CS. Konstigare saker har hänt förut. Det är alltid en fördel att vara underdog. Vi spelar utan någon press alls, säger han.

Längtar du tillbaka till den svenska Counter strike-scenen?

– Egentligen inte, jag har varit borta från e-sport sedan 1.6. Att vara i Asien och jobba med asiatiska lag känns ganska lagom. Det finns mer för mig att tillföra här.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro