ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tidigare Metro-serie till vita duken

Carolyn Sackariason · 17 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

"On the Hedge" premiärvisas i Cannes i veckan

klar

Artikellänk är kopierad

Populära seriestrippar översätts inte alltid med framgång till den vita duken. Men tecknarna Michael Fry och T Lewis kunde inte vara nöjdare med resultatet av filmversionen av deras ”Over the Hedge” – en serie som tidigare publicerats i sin originalform under namnet ”Livet i häcken” i Metro.- Det är en underbar tolkning av serien. Det här är toppen av eliten av eliten. Jag tänkte ”okej, nu spelar vi i högsta ligan”, säger Lewis till Metro.

LÅNG PROCESSAtt komma till målet krävde dock sin process. Filmrättigheterna av serien ägdes först av Fox Family Films men där drogs det i långbänk i närmare fem år innan Dreamworks – som bland annat ligger bakom ”Shrek” – tog över arbetet.

HITTA KÄNSLANFilmen är baserad på över fyratusen seriestrippar av ”Over the Hedge” och pekar ut mänsklighetens absurda leverne genom ögonen på en grupp felplacerade djur i förortens bakgårdar.- Det var det viktigaste. Att hitta den rätta känslan hos karaktärerna, berättar Lewis.

klar

Artikellänk är kopierad

Carolyn Sackariason
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro