ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tidigare Sahlgrenska-chefen döms för barnporrbrott

Tobias Andersson Åkerblom · 12 Sep 2014
Uppdaterad 12 Sep 2014

Sahlgrenskachefen som jobbade med barn- och ungdomsvård blev påkommen med barnporrbilder på sin jobbdator. Nu döms han till skyddstillsyn under ett års tid med tre års prövotid.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Marie Ullnert

Metro har tidigare rapporterat om mannen som hade en chefsbefattning på en av verksamheterna som ingår i Sahlgrenska universitetssjukhuset, där han har jobbat med barn- och ungdomsvård. 

Det ska ha varit den 18 februari som mannen blev påkommen av SU:s säkerhetsprogram. Han hade åtminstone 101 barnporrbilder på jobbdatorn och hemma, enligt åtalet. 30 av dem ska ha varit särskilt hänsynslösa. Efter att mannen stängdes av från SU fick han ett nytt chefsjobb – på ett kommunalt äldreboende i Göteborg, som inte ska ha fått reda på den pågående utredningen. Även de stängde sedan av honom. 

I veckan hölls rättegången mot mannen och nu döms han han till skyddstillsyn under ett års tid med tre års prövotid. Mannen ska även delta i kriminalvårdens behandlingsprogram för sexualbrottsdömda män som går under namnet Relation och samlevnad, eller ROS. Mannens USB-minne med barnporr förverkas, enligt domen.

LÄS MER:

Tidigare chef på Sahlgrenska åtalas för barnporrbrott

Sahlgrenska-chefen om barnporren: "som en drog"

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro