ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tidigare statsministern Göran Persson: Förbjud tiggeri

Evelina Pålsson · 11 Mar 2016
Uppdaterad 11 Mar 2016
Socialdemokraternas politik hade sett annorlunda ut om Göran Persson haft makten.

Socialdemokraternas politik hade sett annorlunda ut om Göran Persson haft makten. Foto: TT Nyhetsbyrån


I en intervju med Svenska Dagbladet säger Göran Persson att han hade förbjudit tiggeri om han haft makten. Men Socialdemokraterna har tidigare sagt att man är emot ett förbud.

klar

Artikellänk är kopierad

Förbud mot tiggeri, snabbare åtstramning av flyktingpolitiken och kanske ett tak för hur många asylsökande Sverige tar emot är vad som hade varit på Socialdemokraternas agenda om Göran Persson hade makten skriver Svenska Dagbladet.

– Det skapar ingen frihet för en människa att stå på knä på gatan och tigga, säger Göran Persson till tidningen.

► LÄS MER: Regeringen vill motverka tiggande

Socialdemokraterna håller inte med den tidigare statsministern. Partiet vill minska tiggeriet men skrev på Aftonbladet debatt i augusti att ett förbud är fel väg att gå.

Göran Persson är i dag lantbrukare och medarbetare på pr-firman JKL men följer den dramatiska politiska utvecklingen enligt Svenska Dagbladet. För tidningen berättar han att han egentligen bara har en invändning mot höstens migrationspolitiska åtstramningar.

– Det var var helt, helt nödvändigt – men det gjordes alldeles för sent. Jag har förvånats storligen över att man inte gjorde det tidigare, säger Göran Persson till tidningen.

► LÄS MER: Göran Persson stäms – ska ha tittat in i grannens sovrum

Men partisekreteraren Carin Jämtin delar inte Göran Perssons uppfattning.

– Bilden av att regeringen agerat sent tycker jag personligen är helt felaktig, sa Carin Jämtin i Ekots lördagsintervju förra helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro