ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tidning: Brittisk soldatdotter kan ligga bakom terrorattacken

Patrick Ekstrand · 23 Sep 2013
Uppdaterad 23 Sep 2013

Ledaren för terroristattacken i Nairobi kan vara en brittisk kvinna, rapporterar brittiska tidningar. 29-åringen, dotter till en brittisk soldat och tidigare gift med en av Londonbombarna, kallas "White Widow" [Vita änkan] i tidningsrubriker.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

– Jag misstänker att den här kvinnan [Samantha] Lewthwaite ligger bakom attacken, uppger en anonym källa inom den kenyanska underrättelsetjänsten för Daily Mail. Även Daily Mirror rapporterar att hon är misstänkt för att ligga bakom terrordådet.

Daily Mail skriver också att vittnen som lyckades fly från Westgate-gallerian har berättat att en kvinna i slöja verkade ge order när köpcentret stormades av beväpnade män.

Lewthwaite är mycket omskriven i brittiska medier. Tidigare i år släppte exempelvis polisen i Kenya ett foto på en kvinna som kallar sig Natalie Faye Webb som var misstänkt för att planera ett bombdåd, rapporterade The Times i januari. Kenyanska polisen uppgav då att hon även gick under två andra namn och att hon använde sig av ett förfalskat sydafrikanskt pass. 

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro