ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tidning: Här är världens mäktigaste svensk

TT · 3 Okt 2014
Uppdaterad 3 Okt 2014

Foto: Skärmdump/Icon/Janerik Henriksson/TT


Nätstjärnan Felix "Pewdiepie" Kjellberg har mer än 30 miljoner prenumeranter på sin Youtube-kanal. Nu finns planer på att starta ett eget nätverk, berättar han i en intervju med Icon magazine.

klar

Artikellänk är kopierad

Är du äldre än 30 år finns det en rätt stor chans att du inte har en aning om vem Pewdiepie är.

Men Felix Kjellberg, 24 år, är en av världens mest kända svenskar.

På bara några år har han fått en jättepublik på Youtube för sina filmer där han spelar olika spel. I dagsläget har Pewdiepie mer än 31 miljoner prenumeranter på sin Youtube-kanal. Det gör den till världens största sett till antal följare.

I en stor intervju i Icon berättar Felix Kjellberg om sitt liv i Brighton i Storbritannien med flickvännen, och hur han ser på sin stjärnstatus.

– Det är inte så stor skillnad mellan att ha 100 000 följare och flera miljoner. Det är jättemånga människor och på internet blir siffran svår att förstå, det går inte att relatera till, säger han till Icon.

Nu tillhör Kjellberg nätverket Maker Studios, som sköter 55 000 Youtube-kanaler, men hans kontrakt går ut i december. Och han är inte främmande för att starta ett eget nätverk.

– Men jag vill helst inte tala för mycket om det. Jag har kontakt med några personer och det känns som om de är rätt för det här, säger han.

– Jag är sugen på att sätta i gång.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro