ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tidningsbudet Elisabeth, 58, sprider glädje – med post it-lappar

· 3 Aug 2015
Uppdaterad 3 Aug 2015
Elisabeth klistrar på budskap på tidningarna hon delar ut.

Elisabeth klistrar på budskap på tidningarna hon delar ut. Foto: Privat


När Elisabeth Myrin Henriksson delar ut tidningar skickar hon också med hälsningar på post-it-lappar på tidningarna. Allt för att sprida glädje och muntra upp läsarna, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Elisabeth Myrin Henriksson, 58, har ett semestervikariat som tidningsutdelare i norra Värmland. En vecka in på vikariatet bestämde hon sig för att göra något speciellt.

– Det är ju lite ensamt att köra tidning, man hinner tänka ganska mycket. Då tänkte jag att det är så tråkigt väder och att man måste hitta på något för att muntra upp folk, säger hon.

►LÄS MER: Eleverna ritade snoppar och snippor på väggen – läraren hyllas för svaret

Därför började hon skriva korta budskap på post-it-lappar som hon klistrade på tidningarna, som Nya Wermlands-Tidningen har skrivit om.

– Jag tänkte att jag kunde skriva nån liten hälsning till någon, sen blev det mer och mer. En del finns bara där och en del hittar jag på nätet och försöker göra lite personliga, säger Elisabeth Myrin Henriksson till Metro.

►LÄS MER: Larm: Alvedon kan få dig att känna mindre glädje

Lapparna skriver hon utanför arbetstid, om kvällarna. Arbetsgivaren har ännu inte kommenterat glädjespridningen men läsarna har reagerat mycket positivt och hyllat hennes tilltag. Nu är vikariatet snart över.

– Jag vet inte om det ordinarie budet fortsätter. Får jag hoppa in som vikarie fler gånger så kommer då jag fortsätta, säger Elisabeth Myrin Henriksson.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro