ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tidningsuppgifter: Brommaelever fick festa på lyxkrog för en halv miljon

Emmelie Wallroth · 27 Jan 2015
Uppdaterad 28 Jan 2015

Foto: TT


När det har varit dags för Brommaelevernas studentbal har kalaset gått av stapeln på Operaterrassen i Stockholm. Enligt tidnignen Mitt i fick skattebetalarna stå för kostnaden.

klar

Artikellänk är kopierad

De senaste fem åren har avgångseleverna vid Bromma gymnasium druckit alkohol och ätit mat på Operakällarens festlokal Operaterassen när det varit dags för studentbal, rapporterar Mitt i

Sammanlagt har den kommunala skolan lagt 650 000 kronor på elevernas fester. 

Enligt Johan Klintberg, skolans rektor sedan hösten 2012,​ har det varit en ”tradition” att balen, som vanligtvis brukar anordnas av eleverna, har anordnats av skolan.

– Eleverna har velat att skolan skulle arrangera, säger Johan Klintberg, skolans rektor sedan hösten 2012, till Mitt i.

Varför det är skattebetalarnas pengar som har använts till festerna kan inte rektorn svara på och att skolan har betalat alkoholen som serverats menar han är ”helt oacceptabelt”.

– Jag vet inte varför det skett, säger Johan Klintberg till Mitt i.

Och nu är det slut med den lyxiga traditionen – i år kommer inte skolans rektorer vara med och anordna balen.

– Skattepengar ska inte användas till skolbaler. Det har blivit massor av fel i det här, säger Hans Kristian Widberg, gymnasiechef på utbildningsförvaltningen i Stockholm, till Mitt i. 

Metro har varit i kontakt med Lennart Kågestam, en av rektorerna vid Bromma gymnasium, som hänvisar till Hans Kristian Widberg.

Enligt honom kom oegentligheterna till hans kännedom förra året och då bestämdes att eleverna skulle få betala för 2014 års kalas själva.

Sju månader efter den senaste festen, som ägde rum förra året, gjordes en inbetalning från skolans elevkår på 88 000 kronor, men mer inbetalning för festerna än så kan varken gymnasiet eller utbildningsförvaltningen redovisa att eleverna betalat, skriver Mitt i.

Hans Kristian Widberg ber att få återkomma efter det att han talat med Johan Klintberg.

UPPDATERING: Metro har mottagit samtal från flera elever som tidigare gått på Bromma Gymnasium. De hävdar alla att de själva betalat för festen på Operaterassen. 

Marcus Malmfors är sedan ett år tillbaka ordförande för skolans elevkår. Han säger till Metro att eleverna, åtminstone under de två senaste åren, betalat flera hundra kronor ur egen ficka för att få gå på festen. 

– Eleverna har betalat mellan 595 och 795 kronor dessa år, beroende om de velat ha dryckespaket eller inte. Så att skolan skulle ha betalat för alkohol är i alla fall helt fel.   

Metro har också fått se elevkårens kontoutdrag som visar att studenterna själva betalat kuvertavgiften. Metro har sökt Johan Klintberg upprepade gånger. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro