ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tigern Stripe efter gasattacken: Det finns folk som vill skada furries

Tomas Lundin · 10 Dec 2014
Uppdaterad 11 Dec 2014
Kenny, till höger, är sibiriska tigern Stripe när han är furry.

Kenny, till höger, är sibiriska tigern Stripe när han är furry. Foto: Kenny Andersson


klar

Artikellänk är kopierad

Lokalen dit besökarna evakuerades.
Lokalen dit besökarna evakuerades.Foto: Kenny Andersson

Fortfarande vet ingen vet vem som fyllde en lokal full med människor utklädda till djur med giftgas under FurFest i fredags.  – Det finns folk som vill skada furries , säger svenska tigern Stripe till metro.se. 

Stripe, som tillvardags är 24-årige Kenny Andersson från skånska Kävlinge, är i USA för att besöka sin pojkvän som han träffat på en Furry-chatt. 

Kenny var en av de tusentals furries som evakuerades efter att någon spritt en klorgas i lokalen där konventet FurFest hölls. För övrigt samma konvent där Kenny och hans pojkvän förlovade sig för två år sedan.

– Fastän detta hände och alla var chockade gjorde vi det bästa vi kunde och gav varandra peptalks och delade ut vatten till dem som behövde det, berättar Kenny. 

Personalen på närliggande hotellet Hilton var hjälpsam när lobbyn plötsligt fylldes av ludna varelser, berättar Stripe.

Polisen har beskrivit händelsen som ett medvetet attentat och 19 personer fick föras till sjukhus efter att ha blivit yra av gasen. Att någon skulle ha någon anledning att vilja skada personer som klär ut sig i djurdräkter låter osannolikt men enligt Kenny kokar hatet på nätet. 

– Jo, självklart finns det folk som vill skada furries. Brukar dock mest vara 14- åringar på hemsidan 4chan som inte har något bättre att göra än att sprida hat mot något de inte förstår. Tror naturligtvis inte att det är en av dem som gjort det.

Rykten sprids nu om vem som ligger bakom attacken, allt ifrån att det skulle vara en avundsjuk furry till Islamiska staten.

Furry-rörelsen kretsar runt att klä och bete sig som förmänskligade djur, men det är ett vanlig missförstånd att man måste ha en djurdräkt för att vara en furry, inte minst för att dräkterna kostar massor av tusenlappar. Trenden har också så sakta börjat sprida sig i Sverige.

– När jag först kom in i hela den här furrybubblan så var det ett forum och möten hände väldigt sällan men idag så har den blommat ut och vi har även ett konvent i Sverige varje år, säger Kenny.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro